Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Η απόφαση του Eurogroup δημιουργεί νέα δυναμική – Στόχος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Πιτσιόρλας: Η απόφαση του Eurogroup δημιουργεί νέα δυναμική – Στόχος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές
"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσει τις εκλογές του 2019", αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας
«Η απόφαση του Eurogroup δημιουργεί μια νέα δυναμική.
Το ίδιο και η αλλαγή στάσης του ΔΝΤ.
Στόχος όλων πλέον είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές», τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου.
Κατά τον ίδιο, «η απόφαση στο Eurogroup τερματίζει οριστικά την αβεβαιότητα ως προς τις προοπτικές της χώρας.
Η ελληνική οικονομία κινείται πλέον στη βάση ενός οδικού χάρτη που διασφαλίζει την παραμονή της στη ζώνη του euro, την τόνωση της ανάπτυξης, την συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη ρύθμιση του χρέους και την ουσιαστική διευκόλυνση για την ανταπόκρισή της μακροπρόθεσμα στους όρους του συμφώνου σταθερότητας», ενώ πλέον «μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».
Για τη ρύθμιση του χρέους σημειώνει πως υπάρχει σαφέστατη δέσμευση και επιπλέον καθορισμός και των παραμέτρων στη βάση των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης.
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα «είναι απολύτως σαφής η πρόθεση του Eurogroup να τονώσει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.
Και η αύξηση του ποσού της εκταμίευσης, και η δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, και η αύξηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Ελλάδα και πάνω από όλα η υιοθέτηση της ρήτρας ανάπτυξης δημιουργούν νέες δυνατότητες.
Κυρίως δίνουν άλλο αέρα στην ελληνική Οικονομία.
Δημιουργούν άλλο ψυχολογικό κλίμα».
Εκτιμά που αυτό που πρέπει να γίνει είναι η επιτάχυνση των ρυθμών του κυβερνητικού έργου και η ταχύτατη προετοιμασία όλων μας να ανταποκριθούμε στα δεδομένα της νέας περιόδου που ξεκινάει.
«Η κυβέρνηση πρέπει να μετατρέψει τις δυνατότητες σε νέα πραγματικότητα.
Έχει μπροστά της δύο χρόνια και σε αυτά τα δύο χρόνια πρέπει να δρομολογήσει όλα όσα δεν έγιναν για δεκαετίες στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εκτιμά δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσει τις εκλογές του 2019, και προσθέτει ότι «διαχειρίστηκε με αποφασιστικότητα και επιτυχία την έξοδο της χώρας από την κρίση και τώρα έχει μπροστά του δύο χρόνια για να βάλει τα θεμέλια μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης φέρνοντας στο προσκήνιο και εκπροσωπώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ετών μπορεί να διαμορφώσει και να αρχίσει την υλοποίηση μιας νέας εθνικής στρατηγικής με πολύ υψηλούς στόχους.
Σε αυτή την προσπάθεια προφανώς πρέπει να επιδιώξει την αναδιάταξη και του πολιτικού σκηνικού της χώρας.
Στη βάση λοιπόν ενός πολιτικούσχεδιασμού που στηρίζεται στο στόχο 2+4 θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά και όλες
τις δυνατότητες των πολιτικών συμμαχιών».
Ο διάλογος που αναπτύσσεται στο χώρο της κεντροαριστεράς, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, «θα μπορούσε να αποκτήσει ενδιαφέρον εάν οργανωνόταν γύρω από τα προγραμματικά ζητήματα και εάν απαλλασσόταν από τις αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονές που δεν οδηγούν πουθενά.
Δύο χρόνια μέχρι τις εκλογές έχουμε όλη τη δυνατότητα να συζητήσουμε ψύχραιμα για τα ζητήματα της νέας εθνικής στρατηγικής και να διαπιστώσουμε συγκλίσεις και αποκλίσεις».
Περαιτέρω, τονίζει ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά καμπής στο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και ότι «η σημερινή κυβέρνηση –παρά τα όποια προβλήματα- θα αποδειχθεί τελικά ως η ελληνική κυβέρνηση που θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης