Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η κυβέρνηση εξετάζει δεύτερη ευκαιρία για τα ανασφάλιστα οχήματα

tags :
Η κυβέρνηση εξετάζει δεύτερη ευκαιρία για τα ανασφάλιστα οχήματα
Τα λανθασμένα ειδοποιητήρια αφορούν οχήματα που έχουν καταστραφεί, μεταβιβαστεί ή έχουν δηλωθεί σε ακινησία από τους ιδιοκτήτες τους
Το ενδεχόμενο να μειωθεί το παράβολο - πρόστιμο των 250 ευρώ και να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες που εντοπίστηκαν με ανασφάλιστα οχήματα, εξετάζει η κυβέρνηση η οποία σήμερα θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.
Εκτιμάται ότι 370.000 από τα 1,151 εκατ. ειδοποιητήρια που αναρτήθηκαν στη θυρίδα των φορολογουμένων στο TAXIS είναι λανθασμένα, γεγονός το οποίο στάθηκε αφορμή για το γενικότερο «αλαλούμ».
Τα λανθασμένα ειδοποιητήρια αφορούν οχήματα που έχουν καταστραφεί, μεταβιβαστεί ή έχουν δηλωθεί σε ακινησία από τους ιδιοκτήτες τους και οι οποίοι «καρδιοχτύπησαν» με το μήνυμα που έλαβαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Σε κάθε περίπτωση, οι εν λόγω ιδιοκτήτες που εξαιρούνται από τον κατάλογο με τα ανασφάλιστα οχήματα δεν γλιτώνουν σε καμία περίπτωση την ταλαιπωρία.
Όσοι φορολογούμενοι είχαν σε ακινησία το όχημά τους και έλαβαν ειδοποιητήριο θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά στην Εφορία (βεβαίωση κατάθεσης πινακίδων ή βεβαίωση από ασφαλιστική εταιρία στην περίπτωση που είναι ήδη ασφαλισμένο και έγινε λάθος, ή από την αστυνομία εφόσον πρόκειται για κλεμμένο όχημα ενώ θα υπάρξει νέα διασταύρωση με το αρχείο της αστυνομίας) ώστε να μην επιβαρυνθούν με το παράβολο των 250 ευρώ.
Εναλλακτικά, υπάρχει και το σενάριο της δεύτερης ευκαιρίας που προβλέπει άφεση αμαρτιών για τελευταία φορά, με ακύρωση του παραβόλου εάν ασφαλιστεί το όχημα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Την τελική απόφαση όμως αναμένεται να λάβουν σήμερα οι υπουργοί Ευκλειδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης και με το δεδομένο ότι μέσα στο καλοκαίρι τα «ραβασάκια» θα αφαιρέσουν από τις τσέπες των ιδιοκτητών οχημάτων πάνω από 200 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης