Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πάνω από 350 χιλ. πολίτες ψάχνουν την Αρχή Δημοσίων Εσόδων - Πρόστιμα για ανασφάλιστα... αλλά μη υπαρκτά οχήματα

tags :
Πάνω από 350 χιλ. πολίτες ψάχνουν την Αρχή Δημοσίων Εσόδων - Πρόστιμα για ανασφάλιστα... αλλά μη υπαρκτά οχήματα
Στόχος είναι να διαχωριστούν οι περιπτώσεις αυτές από όλες τις υπόλοιπες των πολιτών που πράγματι αμέλησαν να ασφαλίσουν οχήματα με τα οποία κυκλοφορούν
Ακόμη μια φορά το κράτος βασανίζει τους πολίτες.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  με την αποστολή ειδοποιητηρίων για ανασφάλιστα οχήματα σε πολίτες οι οποίοι έχουν αποσύρει, έχουν πωλήσει ή έχουν απολέσει τα ΙΧ αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους, λόγω καταστροφής, κλοπής ή κατάσχεσης ή τα κυκλοφορούν στο εξωτερικό, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις    πολιτών που δεν υποχρεούνταν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αναζητούν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων πλευρών κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν «σενάρια» για τον περιορισμό ή ακόμη και την εξάλειψη της «γραφειοκρατικής» ταλαιπωρίας που κινδυνεύουν να υποστούν περισσότεροι από 350.000 πολίτες που έλαβαν κατά λάθος ειδοποιητήρια για μη ασφάλιση οχημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι, κατ’ αρχήν, να διαχωριστούν οι περιπτώσεις αυτές από όλες τις υπόλοιπες των πολιτών που πράγματι αμέλησαν να ασφαλίσουν οχήματα με τα οποία κυκλοφορούν.
Στη συνέχεια όσοι πράγματι δεν οφείλουν να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ θα επιδιωχθεί να απαλλαγούν από αυτό, χωρίς οι ίδιοι να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας, δηλαδή με πλήρη απαλλαγή τους από υποχρεώσεις αυτοπρόσωπης προσέλευσης στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπου αυτό είναι δυνατό.
Όσον αφορά τους πολίτες που όντως έχουν αφήσει ανασφάλιστα τα οχήματά τους η κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια: είτε να εφαρμόσει κανονικά τον ισχύοντα νόμο, καλώντας τους συγκεκριμένους πολίτες να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 250 ευρώ αλλά παρέχοντάς τους ταυτόχρονα μια μικρή παράταση στο χρόνο αποπληρωμής είτε να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς να πληρώσουν το πρόστιμο και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τότε να τους καλέσει να πληρώσουν πρόστιμα.
Για την λήψη της οριστικής απόφασης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης