Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αχτσιόγλου: Στην πραγματική οικονομία μεγάλο μέρος της δόσης των 8,5 δισ.ευρώ μετά τη συμφωνία με τους δανειστές

Αχτσιόγλου: Στην πραγματική οικονομία μεγάλο μέρος της δόσης των 8,5 δισ.ευρώ μετά τη συμφωνία με τους δανειστές
Η υπουργός προαναγγέλλει νομοθετικές παρεμβάσεις εντός του καλοκαιριού του 2017 για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας
Στην πραγματική οικονομία θα κατευθυνθεί μεγάλο μέρος της δόσης μετά τη συμφωνία με τους δανειστές στο πρόσφατο Eurogroup (15/6), όπως αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Σταχυολογώντας τις σημαντικότερες προβλέψεις της απόφασης του Eurogroup η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους, τη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και τον προσδιορισμό της δημοσιονομικής πορείας σε μακροπρόθεσμο επίπεδο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Documento».
Κατά τα άλλα προαναγγέλλει νομοθετικές παρεμβάσεις εντός του καλοκαιριού του 2017 για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στον αποκλεισμό, επιχειρήσεων από κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσία ενώ παράλληλα καθιερώνεται ένα πολύ αυστηρό ποινολόγιο (pointsystem), που θα οδηγεί ακόμη και ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, στην περίπτωση που οι εργοδότες συλληφθούν να παραβιάζουν συστηματικά τους νόμους, όπως σημειώνει η υπουργός Εργασίας.
Στο πεδίο της καθημερινότητας, η κ. Αχτσιόγλου προαναγγέλλει την έναρξη λειτουργίας την επόμενη εβδομάδα, στο κέντρο της Αθήνας, ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών για τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Επισημαίνει, επίσης, ότι διαρκώς εμπλουτίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για την καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Η υπουργός σημειώνει ότι η δημιουργία του ΕΦΚΑ αποτελεί μία μεγάλη μεταρρύθμιση που σε άλλες χώρες απαιτήθηκαν πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί, για να συμπληρώσει ότι, παρά τα προβλήματα, η λειτουργία του ομαλοποιείται, κάτι που αντανακλάται και στην θετική πορεία των εσόδων του.
Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών που είχαν σωρευθεί έως τις 31.12.2016, με τη δυνατότητα θέσπισης έως 120 δόσεων και χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης