Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Μέτριες οι επιδόσεις της Ελλάδος στην καινοτομία - Πρώτη η Λιθουανία

tags :
Κομισιόν: Μέτριες οι επιδόσεις της Ελλάδος στην καινοτομία - Πρώτη η Λιθουανία
Εκτός από την Ελλάδα, στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών βρίσκονται η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Κύπρος, η Μάλτα και η Λιθουανία, ενώ τις δύο τελευταίες θέσεις στην κατάταξη συμπληρώνουν η Ρουμανία και η Βουλγαρία
Στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για την καινοτομία (2017 European Innovation Scoreboard).
Η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 22η θέση στον πίνακα αποτελεσμάτων, αν και η επίδοσή της βελτιώθηκε 0,7% σε σχέση με το 2010.
Στην κατάταξη του πίνακα πρώτη βρίσκεται, για ακόμη μία φορά, η Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Φιλανδία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Γερμανία.
Κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην κατηγορία των χωρών με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της καινοτομίας κατατάσσονται η Λιθουανία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Βρετανία.
Εκτός από την Ελλάδα, στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών βρίσκονται η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Κύπρος, η Μάλτα και η Λιθουανία, ενώ τις δύο τελευταίες θέσεις στην κατάταξη συμπληρώνουν η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει τις επιδόσεις στην καινοτομία του Καναδά και των ΗΠΑ, ωστόσο, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία κατέχουν τις πρωτιές.
Οι επιδόσεις της ΕΕ το περασμένο έτος στην καινοτομία συνέχισαν να βελτιώνονται, ωστόσο, υπήρξε μία άνιση πρόοδος μεταξύ των κρατών-μελών, αφού σημαντική βελτίωση ως προς την καινοτομία σημείωσαν οι επιδόσεις μόνο 15 ευρωπαϊκών χωρών.
Στην έκθεση, επίσης, προβλέπεται ότι κατά την επόμενη διετία, η ΕΕ αναμένεται να σημειώσει βελτίωση στις επιδόσεις της στην καινοτομία κατά 2%.
Την πρωτιά για το φιλικό προς την καινοτομία περιβάλλον και τους ανθρώπινους πόρους κατέχει η Δανία.
Για τα ανεπτυγμένα συστήματα έρευνας το Λουξεμβούργο.
Για τη στήριξη και χρηματοδότηση καινοτομιών η Φινλανδία.
Για τη χρηματοδότηση των καινοτόμων επιχειρήσεων η Γερμανία.
Για την καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης