Τελευταία Νέα
Οικονομία

Giammaroli (ESM): Πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Giammaroli (ESM): Πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές
«Αν αρχίσει να λειτουργεί το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα αποτελεί σύντομα μια ακόμα ιστορία επιτυχίας»
«Πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος» (σσ: Ιούνιος 2018) είναι εφικτή η έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων, αν βέβαια η χώρα μας συνεχίσει και εφαρμόζει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την αποστολή των θεσμών που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα, κ. Nicola Giammaroli.
Μιλώντας από το Λουξεμβούργο, ο κ. Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως «αν στη συνέχεια αρχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αποτελούν εξάλλου εμπόδιο στην παραγωγικότητα, και συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα αποτελεί σύντομα μια ακόμα ιστορία επιτυχίας».
Ο απεσταλμένος του ESM στην Τρόικα εξήγησε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ότι η καλύτερη του αναμενόμενου δημοσιονομική απόδοση, οι μακρές (32,5 έτη) ωριμάνσεις των ελληνικών δανείων, το ετήσιο κέρδος των 9,9 δις για τον ελληνικό προϋπολογισμό, αποτελούν αποδείξεις ότι το πρόγραμμα δουλεύει και αποδίδει καρπούς.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης