Τελευταία Νέα
Οικονομία

Pyatt (Αμερικανός πρέσβης): Ενθαρρυντική για τις επενδύσεις η πρόοδος στην Ελλάδα

Pyatt (Αμερικανός πρέσβης): Ενθαρρυντική για τις επενδύσεις η πρόοδος στην Ελλάδα
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έρχονται από τον κ. Τσίπρα για τη σημασία των επενδύσεων από τις ΗΠΑ
Ενθαρρυντική για τις επενδύσεις χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, την πρόοδο που σημειώνεται στην Ελλάδα αλλά και τα «σαφή μηνύματα» από τον πρωθυπουργό και την υπόλοιπη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς από το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εάν θα καλούσε Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα ο κ. Pyatt απάντησε θετικά, λέγοντας πως το έκανε ήδη, την περασμένη εβδομάδα, στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη.
«Με ενθαρρύνει η πρόοδος που συντελείται, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής (χθεσινής) ημέρας, που είχαμε μια μεγάλη ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα» είπε, αναφερόμενος στην έγκριση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο σχήμα του Ελληνοαμερικανού John Calamos και του ολλανδικού ομίλου Exin.
Χαρακτήρισε, επίσης, ενθαρρυντικά «τα σαφή μηνύματα που έρχονται από τον (Έλληνα) πρωθυπουργό και την υπόλοιπη κυβέρνηση» σε ό,τι αφορά τη σημασία των επενδύσεων «και ιδιαίτερα επενδύσεων από τις ΗΠΑ».

Εντυπωσιακό το έργο του TAP

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βόρεια Ελλάδα, ο Αμερικανός πρέσβης είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο έργο κατασκευής του ΤΑΡ, που χαρακτήρισε εντυπωσιακό.
«Πρώτα απ' όλα είναι το μέγεθος του project, η δαπάνη, η τεχνολογία, η προσήλωση στην τοπική απασχόληση», εξήγησε.
«Αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι που είδα ότι ο TAP είναι αληθινός» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Pyatt και πρόσθεσε: «Είναι ένας καίρια σημαντικός κρίκος που θα βοηθήσει στη στήριξη της ενεργειακής διαφοροποίησης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Αλλά αποτυπώνει, επίσης, πώς με τις σωστές πολιτικές στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη και θα αξιοποιηθεί η στρατηγική γεωγραφία της Ελλάδας για την προώθηση των ευρωπαϊκών ενεργειακών στόχων, που είναι επίσης και αμερικανικοί ενεργειακοί στόχοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης