Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντολογική Μελέτη για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντολογική Μελέτη για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
Αναμένεται η ολοκλήρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του προσυμβατικού ελέγχου για τη θαλάσσια περιοχή 2 και η υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης με την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛ.ΠΕ.
Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή Συμβάσεων Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου, μετά την κάλυψη ενός σημαντικού προαπαιτούμενου.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία εγκρίνεται η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ιονίου.
Μετά την έγκριση της ΣΜΠΕ αναμένεται η ολοκλήρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του προσυμβατικού ελέγχου για τη θαλάσσια περιοχή 2, βορειοδυτικά της Κέρκυρας και η υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης με την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛ.ΠΕ.
Οι διαδικασίες επισπεύδονται πλέον και για την επόμενη Σύμβαση Μίσθωσης με την ΕΛ.ΠΕ., που έχει αναδειχθεί επιλεγείς αιτών για τη θαλάσσια περιοχή 10, στο Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης