Οικονομία

Αξιωματούχος ΕΕ: Ο ESM θα ανάψει αύριο (7/7) πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

Αξιωματούχος ΕΕ: Ο ESM θα ανάψει αύριο (7/7) πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΕ, το επόμενο Eurogroup (10/7/2017) θα είναι το πρώτο όπου η Ελλάδα θα είναι εκτός ατζέντας
Το πρώτο Eurogroup έπειτα από πολλούς μήνες όπου το ελληνικο θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα θα είναι αυτό της προσεχούς Δευτέρας (10/7/2017), όπως επεσήμανε αξιωματούχος της ΕΕ.
«Το πρώτο Eurogroup χωρίς θέματα χωρών, χωρίς την Ελλάδα στην ατζέντα» φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.
Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι τα μικρά θέματα σχετικά με την Ελλάδα θα έχουν διευθετηθεί μέχρι αύριο (7/7/2017) το απόγευμα. 
«Είμαι πολύ μικρά θέματα και θα κλείσουν εύκολα» είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό ο αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε σίγουρος ότι ο ESM θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Επισημαίνεται ότι στο επίκεντρο του επόμενου Eurogroup θα βρεθεί το θέμα των τραπεζών και της συστημικής ευστάθειας ανά την ευρωζώνη μετά τις εξελίξεις στην Ιταλία.
Όσον αφορά στη χώρα μας το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης φαίνεται να έχει διευθετηθεί, καθώς σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε ο ESM, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα προτείνει -στην αυριανή (7/7/2017) τηλεδιάσκεψη του δ.σ.- την έγκριση της συνολικής τρίτης δόσης του ελληνικού προγράμματος ύψος 8,5 δισ. ευρώ.
Εφόσον το ΔΣ του ESM δώσει το «πράσινο φως», θα προχωρήσει η πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. πριν από τις 31 Ιουλίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης