Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το «χαλί» της εξόδου στις αγορές στρώνει στο Λονδίνο ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης

tags :
Το «χαλί» της εξόδου στις αγορές στρώνει στο Λονδίνο ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει εκδράμει από χθες στο Λονδίνο στο πλαίσιο επαφών που θα έχει με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων
Στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για έξοδο στις διεθνείς αγορές εντάσσεται το ταξίδι του Γιώργου Χουλιαράκη στο Λονδίνο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει εκδράμει από χθες στο Λονδίνο στο πλαίσιο επαφών που θα έχει με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κινήσεις στο μέτωπο του δανεισμού που θα κάνει η Αθήνα.

Στην βαλίτσα του ο κ. Χουλιαράκης μεταφέρει το φάκελο της συμφωνίας με τους θεσμούς αλλά και το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων το οποίο σε συνδυασμό με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που δημιουργούνται θα βοηθήσουν την χώρα να γυρίσει σελίδα.
Ήδη η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές που σχεδιάζεται για την επόμενη εβδομάδα  με τη συγκατάθεση των ευρωπαίων εταίρων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι μία κίνηση προς τα εμπρός.
Αρκεί το επιτόκιο για το 5ετές ομόλογο που θα επανεκδοθεί  και προσδοκά να πετύχει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η Rothschild και οι χρηματοοικονομικοί οίκοι που θα είναι ανάδοχοι της έκδοσης, να είναι χαμηλότερο από το 4,95% που είχε πετύχει το αντίστοιχο ομόλογο το οποίο εκδόθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά, τον Απρίλιο του 2014.
Οι επαφές Χουλαράκη εντάσσονται σε αυτήν την κατεύθυνση ενώ ανάλογες συναντήσεις είχε κάνει πριν από δέκα μέρες στο Λονδίνο και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μ. Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης