Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποστόλου: Εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

Αποστόλου: Εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί
Επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στη μονάδα της οινοποιίας «Cavino» στο Αίγιο

Εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος επισκέφτηκε τη μονάδα της οινοποιίας «Cavino» στο Αίγιο.
Ειδικότερα, ο κ. Αποστόλου, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Αχαΐας Σ. Αναγνωστοπούλου και Α. Ριζούλη, καθώς και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε χθες την μονάδα οινοποιίας και αποσταγματοποιίας «Cavino» στο Αίγιο η οποία εδώ και δεκαετίες δραστηριοποιείται στον κλάδο της παραγωγής ποιοτικών οίνων και αποσταγμάτων, παρουσιάζοντας σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Υπουργός τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη στήριξη της ελληνικής αμπελουργίας και της οινοποιίας και διευκρίνισε πως εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, ένα προϊόν που αποτελεί, όπως είπε, την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το υπουργείο στηρίζει έμπρακτα τον αμπελοοινικό τομέα τόσο με το πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, όσο και με τα ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα και τα ειδικά προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για τον κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης