Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble στην Bild: Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι συμφωνούσαν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ - Τώρα είναι σε καλό δρόμο

Schaeuble στην Bild: Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι συμφωνούσαν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ - Τώρα είναι σε καλό δρόμο
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πλέον η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο

Στο καλοκαίρι του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ αναφέρθηκε με συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Ερωτηθείς ποια ήταν η πιο δραματική στιγμή κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο κ. Schaeuble απάντησε «ίσως, η διαφωνία σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015 όταν η χώρα έπρεπε να κλείσει τις τράπεζες.
Την ημέρα που έπρεπε να πάρουμε μια τελική απόφαση, μιλήσαμε στο τηλέφωνο με την Καγκελάριο περισσότερες από 12 φορές…».
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τα περί Grexit τόνισε ότι «σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από την ΕΕ.
Συμφωνούσα με τον κ. Gabriel, επίσης, πριν φύγω για τις Βρυξέλλες».
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι σε καλό δρόμο.

Οι σχέσεις με την Τουρκία

Εν τω μεταξύ, ο κ. Schaeuble αναφέρθηκε και στο θέμα της Τουρκίας αλλά και στη στάση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, τον οποίο κατηγορεί ότι βάζει σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις αιώνων.
Επισημαίνεται ότ οι διμερείς σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά τη σύλληψη από την Τουρκία έξι ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων κι ένας Γερμανός, πριν από δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο των διώξεων που συμβαίνουν στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
«Διακινδυνεύει τις σχέσεις αιώνων» δήλωσε ο Schaeuble αναφερόμενος στον Erdogan και πρόσθεσε: «είναι δραματικό καθώς υπάρχουν πολλά που μας συνδέουν.
Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον εκβιασμό».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης