Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να τιμολογήσει το νέο ομόλογο - Στην περιοχή του 4,875% η απόδοση

FT: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να τιμολογήσει το νέο ομόλογο - Στην περιοχή του 4,875% η απόδοση
Στόχος της κυβέρνησης είναι η απόδοση του νέου ομόλογου να φτάσει στο 4,7%
Στo άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για την πρώτη έκδοση ελληνικού ομολόγου μετά το 2014 αναφέρονται και οι Financial Times, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα «ετοιμάζεται να δοκιμάσει τη διάθεση των επενδυτών για τα ομόλογα της έπειτα από επτά χρόνια μνημονίων».
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αναδόχων τραπεζών η απόδοση του νέου 5ετούς ελληνικού ομολόγου βρίσκεται στην περιοχή του 4,875%.
«Ο στόχος της αριστερής κυβέρνησης της Αθήνας είναι μια απόδοση της τάξης του 4,7%, χαμηλότερο από το 4,9% της τελευταίας έκδοσης από την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση τρία χρόνια πριν» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Οι BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC θα τιμολογήσουν το νέο ομόλογο αργότερα σήμερα (25/7/2017).
«Η κυβέρνηση θεωρεί την επιστροφή στην αγορά ομόλογων ως ακόμα ένα βήμα για την ανάκαμψη της από μια οικονομικά δυσπραγία σχεδόν μιας δεκαετίας.
Πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα είχε φτάσει στο χείλος μια χαοτικής εξόδου από την ευρωζώνη λόγω της διαμάχης της με τους δανειστές της ΕΕ σχετικά με τους όρους προγράμματος» σχολιάζουν οι Financial Times.
«Τα δύσκολα μέτρα έχουν περάσει» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές.
«Τώρα, στην αγορά υπάρχει πιο μεγάλη όρεξη για ελληνικό ρίσκο» είπε ο Antonio Garcia Pascual της Barclays και πρόσθεσε «με την έξοδο στις αγορές, το ομόλογο θα μπορούσε να μετρήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία αλλά και στις μελλοντικές προοπτικές.
Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να παρέχει περαιτέρω εσωτερική στήριξη στις κυβερνητικές πολιτικές».
Μια επιτυχημένη έξοδος στις αγορές θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να δημιουργήσει ταμειακά αποθέματα όταν λήξε το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του επόμενου έτους (2018) και καθώς θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλες αποπληρωμές το 2019.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης