Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακλόγλου (καθ. Οικον. Παν. Αθηνών): Η Ελλάδα επέστρεψε στην κατάσταση που ήταν το 2014

Τσακλόγλου (καθ. Οικον. Παν. Αθηνών): Η Ελλάδα επέστρεψε στην κατάσταση που ήταν το 2014
Ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εκδώσει περισσότερα ομόλογα σε πιο λογικά επιτόκια
Τώρα η πρόκληση για την κυβέρνηση είναι να επικεντρωθεί στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και στη διατήρηση της πρόσβασης της στην αγορά με επιπρόσθετες εκδόσεις ομολόγων, επισημαίνει ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αναφερόμενος στην έκδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου.
«Η Ελλάδα επιστρέφει στην κατάσταση του 2014 έπειτα από τρία χαμένα χρόνια κατώτερων οικονομικών συνθηκών.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι συνέχεια και συνέπεια» είπε ο ίδιος.
Η κυβέρνηση «πρέπει να εκδώσει περισσότερα ομόλογα σε πιο λογικά επιτόκια τους επόμενους μήνες για να αποδείξει ότι η χώρα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της μετά το τέλος του προγράμματος, ενώ, την ίδια στην ίδια, δημιουργεί ένα μαξιλάρι ρευστότητας».
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά την Ελλάδα, ενώ είναι απαραίτητο η κυβέρνηση «να αποφύγει περιττές τριβές με τους δανειστές σε επερχόμενες αξιολογήσεις του προγράμματος», δήλωσε ο κ. Τσακλόγλου.
«Πρέπει να υπάρξουν σημάδια μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης και ένα στόρι ανάπτυξης που θα είναι σε θέση να ενισχύσει την οικονομία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» τόνισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης