Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Καταστροφική για τους ξένους επενδυτές η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Καταστροφική για τους ξένους επενδυτές η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες
Ο Διοικητής της ΤτΕ έσφαλλε στην εκτίμησή του ότι θα χρειάζονταν κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές
Καταστροφική, θεωρούν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες οι ξένοι επενδυτές σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρθηκε στην πρώτη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές λέγοντας ότι «δεν πρέπει να προκαλεί ευφορία, αλλά αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας καθώς απομακρύνει τον κίνδυνο νέου δανεισμού από τους θεσμούς και την επιβολή νέου προγράμματος».
Επιπλέον, θεωρεί εφικτό και χρήσιμο, αν και όχι απαραίτητα αναγκαίο τον στόχο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, προσθέτοντας πως «σε κάθε περίπτωση, τυχόν ένταξη θα είναι εργαλείο υποβοηθητικό της ανάπτυξης και όχι προϋπόθεση αυτής».
Ο υπουργός Οικονομίας ωστόσο άσκησε κριτική στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι «έσφαλλε στην εκτίμησή του ότι θα χρειάζονταν κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές,» όπως έσφαλλε και στη εκτίμησή του ότι «προϋπόθεση της εξόδου στις αγορές είναι η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση».
Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ που απαγόρευσε στα στελέχη της να συμμετάσχουν στα περιφερειακά συνέδρια για την ανάπτυξη, ο κ. Παπαδημητρίου τη χαρακτηρίζει «ανόητα συντηρητική, μικροπολιτική και διχαστική, κοινώς απαράδεκτη για μια μεγάλη και ιστορική παράταξη που φιλοδοξεί να ασκήσει εθνική αναπτυξιακή πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης