Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κανένα σχόλιο από τον ESM για την καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Κανένα σχόλιο από τον ESM για την καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
Στο παρελθόν οι Βρυξέλλες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους σχετικά με τη δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου
Την άρνηση του να κάνει σε αυτό το στάδιο κάποιο σχόλιο για την απόφαση της δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε ο ESM.
Ειδικότερα, σήμερα (1/9/2017), το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε τον κ. Γεωργίου ένοχο για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε την ανώτατη πλοινή των δύο ετών με τριετή αναστολή, καθώς δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, τον Νοέμβριο 2010. 
Αντίθετα, τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και από εκείνη που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες, μαζί με τα καθήκοντά του στην ΕΛΣΤΑΤ. 
Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες

Πάντως, οι Βρυξέλλες στο παρελθόν έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τη δίωξη του κ. Γεωργίου, τονίζοντας ότι τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι αξιόπιστα και δεν αμφισβητούνται.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν τονίσει τη σοβαρότητα της «εμπλοκής» που μπορεί να δημιουργηθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και κατά συνέπεια στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι οι δανειστές είχαν ζητήσει να καλυφθούν, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, τα δικαστικά έξοδα στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ που ενεπλάκησαν σε περιπέτειες λόγω της άσκησης των καθηκόντων τους, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Γεωργίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης