Τελευταία Νέα
Οικονομία

Breidthardt (Κομισιόν): Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2010 - 2015 και μετά

Breidthardt (Κομισιόν): Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2010 - 2015 και μετά
Νωρίτερα σήμερα (1/8/2017) ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος
Στο πλευρό του Ανδρέα Γεωργίου τάχθηκε για ακόμα μία φορά η Κομισιόν.
«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και ακρίβεια των ελληνικών στατιστικών στοιχείων κατά τη διάρκεια του 2010-2015 και μετά» δήλωσε η Annika Breidthardt, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Συγκεκριμένα κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Γεωργίου δήλωσε: «Η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών στα κράτη -μέλη μας αποτελεί βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προστατεύεται από το δίκαιο της ΕΕ.
Λαμβάνουμε υπόψη τη σημερινή ειδική απόφαση, η οποία παρατηρούμε ότι δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία.
Κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος».
Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε τον κ. Γεωργίου ένοχο για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε την ανώτατη πλοινή των δύο ετών με τριετή αναστολή, καθώς δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, τον Νοέμβριο 2010.
Αντίθετα, τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και από εκείνη που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες, μαζί με τα καθήκοντά του στην ΕΛΣΤΑΤ.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης