Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανήσυχος ο Dombrovskis για την καταδίκη Γεωργίου - Η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται από το νόμο

Ανήσυχος ο Dombrovskis για την καταδίκη Γεωργίου - Η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται από το νόμο
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα (2/8) την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες η Annika Breidthardt, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Pierre Moscovici
Στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και την καταδίκη του πρώην επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, αναφέρεται σε ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis, ο οποίος κάνει λόγο ότι είναι «είναι σημαντικό η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και των ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται σύμφωνα με τον νόμο.
Αναλυτικότερα στην ανάρτησή του ο κ. Dombrovskis αναφέρει χαρακτηριστικά «είναι σημαντικό η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και των ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται σύμφωνα με τον νόμο. Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις με ανησυχία».
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα (2/8) την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες η Annika Breidthardt, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Pierre Moscovici.
«Αυτό που έχει για εμάς -την Επιτροπή- σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο.
Γι' αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Annika Breidthardt, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Pierre Moscovici.
Καταλήγοντας, η υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης