Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρείας αντιμέτωπος με διώξεις για φοροδιαφυγή 35 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

tags :
Ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρείας αντιμέτωπος με διώξεις για φοροδιαφυγή 35 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Σύντομα, ίσως και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένονται ανακοινώσεις από τις εισαγγελικές αρχές
Ένα βήμα πριν την άσκηση διώξεων είναι οι δικαστικοί λειτουργοί, που έχουν περάσει από κόσκινο γνωστό επιχειρηματία του διαδικτυακού στοιχήματος, για υπόθεση ασύλληπτης φοροδιαφυγής, ύψους 35 εκατ. ευρώ, αλλά και κατηγορίες που αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.   
Η υπόθεση είναι γνωστή και ερευνάται εδώ και καιρό.
Ο γνωστός επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται και στον χώρο των ΜΜΕ, κατάφερε μέσω Κύπρου να αποφύγει τη φορολογία 35 εκατ. ευρώ, «ξεπλένοντας» τα μέσα από εικονικά συμβόλαια και τιμολόγια που κόβονταν από Κυπριακές εταιρείες.
Στη συνέχεια, μέρος αυτών των χρημάτων επέστρεψε «καθαρό» και «άμωμο» στα ταμεία της στοιχηματικής του εταιρείας.
Και βέβαια, με το ελληνικό κράτος να μην εισπράττει παρά «κάτι ψιλά» από αυτή τη «δουλειά», χωρίς οποιοδήποτε άλλο όφελος…
Από εκεί και πέρα, ο ίδιος επιχειρηματίας φέρεται να είχε δημιουργήσει και ένα δίκτυο offshore εταιρειών – σε εξωτικά μέρη και «φορολογικούς παραδείσους», όπως ο Παναμάς – με τις διωκτικές αρχές να έχουν καταφέρει να βρουν στοιχεία για το «μεγάλο πλυντήριο» που είχε στηθεί…
Τα νέα αυτά στοιχεία φέρνουν την υπόθεση ακόμη πιο κοντά στην ολοκλήρωση της.
Σύντομα, ίσως και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένονται ανακοινώσεις από τις εισαγγελικές αρχές, με «αποδείξεις και ονόματα» για τον ιδιοκτήτη της στοιχηματικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης