Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το ανακοινωθέν του Εurogroup - Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει 95 δράσεις για την ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης

tags :
Το ανακοινωθέν του Εurogroup - Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει 95 δράσεις για την ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης
Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να ολοκληρώσει περίπου 95 δράσεις, πολλές από τις οποίες αφορούν την εφαρμογή της νομοθεσίας που εγκρίθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια του προγράμματος
Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει 95 δράσεις για την ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης, αναφέρει το ανακοινωθέν του Eurogroup, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης.
Οι δράσεις αφορούν την αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών, τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, θέματα δημόσιας διοίκησης, την εφαρμογή στρατηγικής για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα θεσμικά όργανα (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ενημέρωσαν την Ευρωομάδα για την πορεία του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Παρουσίασαν το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος που ξεκίνησε πρόσφατα.
Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να ολοκληρώσει περίπου 95 δράσεις, πολλές από τις οποίες αφορούν την εφαρμογή της νομοθεσίας που εγκρίθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Τα θέματα που θα καλυφθούν στην τρίτη αναθεώρηση περιλαμβάνουν τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2018, την αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών, τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, θέματα δημόσιας διοίκησης, την εφαρμογή στρατηγικής για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα και οι ιδιωτικοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης