Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Αυξημένο ενδιαφέρον στο roadshow - Κάτω από το 15% ο δείκτης volatility της ελληνικής οικονομίας

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Αυξημένο ενδιαφέρον στο roadshow - Κάτω από το 15% ο δείκτης volatility της ελληνικής οικονομίας
Για αυξημένο ενδιαφέρον έκανε λόγο ο τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης, ανοίγοντας τις  εργασίες του 12ου ετήσιου Roadshow στο Λονδίνο.
«Είναι η πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τουλάχιστον 33 εισηγμένες εταιρείες από επενδυτικούς οίκους, ενώ έχουν κανονιστεί 650 meetings, 35% περισσότερα από το αντίστοιχο roadshow του 2016, ενώ το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον που υπάρχει, είναι το μεγαλύτερο που έχει παρουσιαστεί από το 2013», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή θέση σε σχέση με τον παγκόσμιο δείκτη, ενώ είναι πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο στις "ανερχόμενες αγορές".
Σε ότι αφορά τους δείκτες μεταβλητότητας (volatility index) της Ελληνικής οικονομίας, o κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι ο  δείκτης παρουσιάζει πτώση για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης, και κυμαίνεται κάτω από το 15%''.
«Ελπίζουμε πως με αυτό το "roadshow" και τις συνομιλίες με κυβερνητικούς και επενδυτικούς φορείς, θα δοθεί η δυνατότητα να αυξηθεί η γνώση και οι δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, κάτι που θα είναι χρήσιμο για όλους», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η συμμετοχή ξένων και θεσμικών επενδυτών στην ελληνική αγορά είναι αυξημένη κατά 62%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης