Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου

Πιτσιόρλας: Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου
«Σταθερό "όχι” σε κάθε απόπειρα ανακίνησης θέματος για νέα μέτρα» δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου», τονίζει σε συνέντευξή του στη "Βραδυνή της Κυριακής" ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Κατά τον ίδιο, «σε αυτόν το στόχο κινούνται και ισχυροί ευρωπαϊκοί θεσμοί και παράγοντες.
Όμως, τόσο η εκκρεμότητα ως προς την τελική στάση του ΔΝΤ όσο και η ασάφεια στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα».
Ο υφυπουργός δηλώνει «σταθερό "όχι” σε κάθε απόπειρα ανακίνησης θέματος για νέα μέτρα», υπογραμμίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «γρήγορη ολοκλήρωση όλων των τεχνικής φύσεως προαπαιτουμένων.
Απομόνωση των λίγων εκκρεμών πολιτικών ζητημάτων και σοβαρή διαπραγμάτευση, με "όπλα” τα επιτεύγματα της οικονομίας και την ανταπόκρισή μας σε όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα».  
Ακόμη, ο κ. Πιτσιόρλας αναφορικά με την επένδυση του Ελληνικού τονίζει ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει από τη δική της πλευρά, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Βεβαίως, όλα πρέπει να γίνουν με σεβασμό στη νομοθεσία και τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
 Όπως σημειώνει, «φιλοεπενδυτικό κλίμα υπάρχει όταν υπάρχουν σαφείς κανόνες που τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους.
 Όταν υπάρχει ένα καθεστώς όπου η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία υπόσχεται παρακάμψεις των κανόνων, τότε όχι φιλοεπενδυτικό κλίμα δε διαμορφώνεται, αλλά καταστρέφονται η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας».
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά, αφού τονίζει ότι ο ίδιος υποστηρίζει «σταθερά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτή την προοπτική», προσθέτει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι στόχος του είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συμφωνιών».
Κατά τον ίδιο, «αν κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του επί του θέματος είναι η λεγόμενη Κεντροαριστερά» και μάλιστα, «όχι μόνο στο θεωρητικό ζήτημα, αλλά και στο πολύ συγκεκριμένο ενώπιον του οποίου βρίσκεται».
Και διερωτάται «θα συζητήσει με το ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική μίας κυβερνητικής συνεργασίας στη βάση προγραμματικής συμφωνίας ή με τη Ν.Δ.;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης