Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναζητείται πολιτική λύση για την επένδυση του Ελληνικού - Kορυφώνονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις

tags :
Αναζητείται πολιτική λύση για την επένδυση του Ελληνικού - Kορυφώνονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις
Το θέμα της παράκαμψης του ΚΑΣ τέθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση.
Πολιτική λύση για την επένδυση του Ελληνικού αναζητείται τα τελευταία 24ωρα και η οποία θα πρέπει να βρεθεί πριν από την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) την προσεχή Τρίτη.
Την ίδια στιγμή οι εσωκομματικές αντιδράσεις για το θέμα κορυφώνονται με πρόσφατη τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, να εκφράζει την  άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την επένδυση του Ελληνικού, αλλά υποχρεώνεται να την υλοποιήσει.
Αντίθετοι στην επένδυση είναι οι κ.κ. Φίλης και Σκουρλέτης, τη στιγμή που ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας με κατηγορηματικό τρόπο έχει ξεκαθαρίσει ότι «Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του ΚΑΣ».
Χτες και ο Γιώργος Κατρούγκαλος συνέχισε τη γραμμή περί υλοποίησης, λέγοντας όμως ότι η επένδυση καθυστερεί γιατί δεν την προετοίμασαν σωστά οι προηγούμενοι.
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «η ευθύνη για την καθυστέρηση της επένδυσης ανήκει στη ΝΔ». Ο κ. Κατρούγκαλος απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες «επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους».
Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός «θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο. Είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης, που φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία» ανέφερε.

Προς παράκαμψη το ΚΑΣ
 
Τη ίδια ώρα το Μαξίμου φαίνεται να προκρίνει μέχρι τώρα ως λύση την παράκαμψη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για να προσχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η επένδυση.
Είναι ενδεικτική, άλλωστε, η διαρροή που έγινε αμέσως μετά τη νέα αναβολή της απόφασης του ΚΑΣ για το Ελληνικό: «Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».
Το θέμα της παράκαμψης του ΚΑΣ τέθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης