Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία Χ. Σπίρτζη με την Υπουργό Μεταφορών της Σερβίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Σερβίας

tags :
Συμφωνία Χ. Σπίρτζη με την Υπουργό Μεταφορών της Σερβίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Σερβίας
Την προσεχή Δευτέρα, Αθήνα και Βελιγράδι θα προχωρήσουν στη στελέχωση των παραπάνω ομάδων εργασίας και θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για τη νέα συνάντηση
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε συνάντηση σήμερα 5 Οκτωβρίου 2017, στο Βελιγράδι, με την αντιπρόεδρο της Σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Zorana Mihajlovic, με κύριο αντικείμενο την συζήτηση του μνημονίου ανάπτυξης της σιδηροδρομικής διασύνδεσης της Σερβίας με τα λιμάνια της Ελλάδας.
Η συνάντηση και οι συζητήσεις έγιναν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και προχώρησαν σε βάθος, ιδιαίτερα στους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών, ενώ και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης για το μνημόνιο συνεργασίας και ανάπτυξης της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Σερβίας με λιμάνια στην Ελλάδα, συμφωνήθηκε άμεσα η συγκρότηση 5 διακρατικών ομάδων εργασίας, οι οποίες και θα εργαστούν στους τομείς:
• Του σιδηροδρομικού έργου και της διασύνδεσης
• Των οδικών δικτύων
• Των αεροπορικών συνδέσεων
• Της εξωστρέφειας και
• Των τεχνικών προδιαγραφών
Την προσεχή Δευτέρα, Αθήνα και Βελιγράδι θα προχωρήσουν στη στελέχωση των παραπάνω ομάδων εργασίας και θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για τη νέα συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με την κα Mihajlovic, αλλά και των ομάδων εργασίας στην Αθήνα, για την ταχεία και από κοινού προώθηση των συμφωνηθέντων.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του:
«Ο στόχος ο δικός μας, και είναι κοινός με την Σερβία, είναι να αναβαθμιστεί η σιδηροδρομική υποδομή από τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας, μέσω Σερβίας, προς την ενδοχώρα των Βαλκανίων και την κεντρική Ευρώπη.
Αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μία κεντρική πολιτική για τις συνδυασμένες μεταφορές στην Ευρώπη.
Όπως πρέπει και στις οδικές και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις να χτίσουμε εκείνους τους διαδρόμους που θα μας επιτρέψουν, στο άμεσο μέλλον, και στις βαλκανικές χώρες, να έχουμε τις συνήθειες που έχουν και στις κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή να περνάς από την μία χώρα στην άλλη χωρίς να καταλαβαίνει ο πολίτης ότι υπάρχουν σύνορα.
Είναι καιρός και στην δική μας περιοχή να αισθανθούν οι πολίτες την ασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αναπτύξουμε τέτοιες δράσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης