Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση - Για εμάς δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό

tags :
ΔΝΤ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση - Για εμάς δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό
Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ έχει, ήδη, συμφωνηθεί με την Αθήνα, τονίζουν πηγές του ΔΝΤ
Μία διαφορετική ανάγνωση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία,  που περιλαμβάνονται στην έκθεση Fiscal Monitor, φαίνεται ότι έχουν πηγές του Ταμείου, όπως υποδεικνύουν δηλώσεις τους σε Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον.
Οι εν λόγω πηγές, μιλώντας φυσικά ανώνυμα, υποστηρίζουν ότι η εκτίμηση για πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ το 2018 δεν υποδεικνύει ότι το Ταμείο απαιτεί ή πιέζει για λήψη πρόσθετων μέτρων.
Όπως τονίζουν στη συμφωνία στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει το Ταμείο με την Ελλάδα ο στόχος είναι για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 2,2% του ΑΕΠ το 2018, ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάποιο δημοσιονομικό κενό το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με λήψη νέων μέτρων.
Το πιθανότερο είναι ότι το Ταμείο προσπαθεί να μην δημιουργήσει κλίμα σύγκρουσης με την ελληνική κυβέρνηση, με δεδομένες τις προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του οικονομικού επιτελείου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Το σίγουρο είναι ότι οι ακριβείς προθέσεις του Ταμείου για την Ελλάδα θα φανούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο P. Thomsen, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης