Τελευταία Νέα
Οικονομία

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): Ο Trump υποστηρίζει πλήρως ένα υπεύθυνο σχέδιο επίλυσης του ελληνικού χρέους

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): Ο Trump υποστηρίζει πλήρως ένα υπεύθυνο σχέδιο επίλυσης του ελληνικού χρέους
Ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε, στο άρθρο του, ότι «ο πρόεδρος Trump  έστειλε ισχυρό μήνυμα για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα
Σε βαθιά και αμοιβαία εκτίμηση, κοινές δημοκρατικές αξίες και μακροπρόθεσμα στρατηγικά συμφέροντα βασίζεται η διμερής σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας, υποστηρίζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα,  Geoffrey Pyatt, σε άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε, στο άρθρο του, ότι «ο πρόεδρος Trump  έστειλε ισχυρό μήνυμα για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της, καθώς ανακάμπτει έπειτα από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης».
O κ. Pyatt αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επιβεβαίωσε, πλήρως, την υποστήριξη της Αμερικής σε ένα υπεύθυνο σχέδιο ανακούφισης του χρέους».
Αναφερόμενος στο θέμα της αμυντικής σχέσης των δύο χωρών, ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε:
«Δεσμευτήκαμε στην αναβάθμισης της αμυντικής μας σχέσης.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ και να έχει ηγετική θέση στην περιοχή» ενώ για την αναβάθμιση των F-16, τόνισε «όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Trump συμφωνήσαμε σε έναν τρόπο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης τους στόλου των F-16 της Ελλάδας στα επόμενα δέκα χρόνια που εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντά μας».
Τέλος ο Αμερικανός πρεσβευτής, στο άρθρο του περιέγραψε τη βαθιά του εκτίμηση για τη χώρα μας λέγοντας «ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με την Ελλάδα, έναν από τους πλέον σταθερούς και αξιόπιστους συμμάχους» ενώ επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Trump  «επιβεβαίωσε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως έθνους και αξιόπιστου συμμάχου στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης