Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lindner (FDP): Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ αν επιθυμεί «κούρεμα» του χρέους

tags :
Lindner (FDP): Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ αν επιθυμεί «κούρεμα» του χρέους
«Εντός της Eυρωζώνης δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα, στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σημερινή Suddeutsche Zeitung
Στη σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας εμμένει ο ηγέτης των Φιλελεύθερων (FDP) στη Γερμανία, Christian Lindner, ο οποίος διεκδικεί το υπουργείο Οικονομικών.
«Εντός της Eυρωζώνης δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα, στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σημερινή Suddeutsche Zeitung.
Ο επικεφαλής του FDP επανέλαβε το αίτημα να μην καταλήξει ξανά στα χέρια του CDU το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
«Είναι προτιμότερο η καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών να μην ελέγχονται από το ίδιο κόμμα», επανέλαβε ο Lindner.
Ο Lindner δήλωσε επίσης στη SZ, ότι μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους και κάλεσε σε βαθύτερη συνεργασία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στην ομάδα των G20 γι αυτό το ζήτημα.
Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία ξεκίνησαν την Παρασκευή και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν έως τα τέλη του 2017.
Τα δυσκολότερα ζητήματα ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθερους και Πράσινους αφορούν το όριο στους μετανάστες, τα κοινωνικά επιδόματα και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης