Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): Ουτοπία η επιστροφή στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων πριν την κρίση

Φέσσας (ΣΕΒ): Ουτοπία η επιστροφή στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων πριν την κρίση
Ο διάλογος για το μέλλον της εργασίας ή θα είναι ανοιχτός ή δεν θα γίνει καθόλου είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ
Την θέση ότι είναι ουτοπία η επιστροφή στο πριν την κρίση καθεστώς των εργασιακών σχέσεων καθώς δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, υποστηρίζοντας πως ο διάλογος για το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα ή θα ανοιχτός και απροκατάληπτος ή δεν θα γίνει καθόλου.
«Να αποβάλλουμε τη φοβική στάση» είπε μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΕΒ για το μέλλον της Εργασίας ο κ.Φέσσας, ο οποίος υποστήριξε πως «οι μεταρρυθμίσεις έγιναν κακιά λέξη».
«Όποια ορολογία και αν χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να ξεπεράσουμε την κουλτούρα ακινησίας» τόνισε ο κ.Φέσσας, υποστηρίζοντας πως «η λύση στην ελληνική κρίση απασχόλησης είναι μια στρατηγική υπέρ της ανάπτυξης των διεθνών εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών».
«Ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση βιώσιμων θέσεων εργασίας είναι η πορεία των μισθών να συνδέεται με την πορεία της παραγωγικότητας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σημειώνοντας πως είναι κομβικός ο κοινωνικός διάλογος αλλά θα πρέπει να διευρυνθεί και με άλλα ζητήματα πέραν του κατώτατου μισθού, όπως είναι το ασφαλιστικό, η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, κοκ.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ «η υπερρύθμιση και η υπερφορολόγηση μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων και επιβαρύνουν τις μικρές εξωθώντας πολλές σε παραοικονομία» ενώ υποστήριξε ότι «κινδυνεύουμε να μείνουμε σε χαμηλές ειδικότητες-μισθούς στο πλαίσιο των τεχνολογικών ανακατατάξεων».
Σε αυτό το σημείο ο κ.Φέσσας υποστήριξε ότι είναι κομβική η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας δεν είναι ανάθεμα αλλά αναγκαίο συμπλήρωμα για πρόσθετο εισόδημα και νέες θέσεις σε μια χειμαζόμενη οικονομία.
«Δεν μπορούν οι ευέλικτες μορφές να αποτελούν την κύρια δύναμη για μείωση ανεργίας.
Χρειαζόμαστε ελκυστικό επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον» υπογράμμισε ο κ.Φέσσας τονίζοντας ότι προϋπόθεση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού διαλόγου είναι «η κατανόηση ότι δε μπορούν να υπάρχουν εισοδήματα χωρίς παραγωγικό αντίκρισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης