Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε κίνδυνο επενδύσεις 12,8 δισ. δολ. στην Ελλάδα - Τα σύννεφα πάνω από Ελληνικό και Σκουριές

Σε κίνδυνο επενδύσεις 12,8 δισ. δολ. στην Ελλάδα - Τα σύννεφα πάνω από Ελληνικό και Σκουριές
Μέσα σε 48 ώρες πάγωσαν δυο μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα
Στο «πάγωμα» των επενδύσεων σε Σκουριές και Ελληνικό -δύο από τα μεγαλύτερα projects στην Ελλάδα- συνολικής 11 δισ. ευρώ (12,8 δισ. δολ.) αναφέρεται το Bloomberg.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι επενδύσεις έχουν «παγώσει» λόγω γραφειοκρατικών και νομικών αντιπαραθέσεων, «αυξάνοντας τα ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις που χρειάζεται απεγνωσμένα ώστε να ανακάμψει οικονομικά».
Η σημερινή ανακοίνωση της Lamda Development ήρθε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Eldorado ότι θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της Ελλάδας καθώς δεν εκδόθηκαν οι άδειες που απαιτούνταν για το project στις Σκουριές.
«Τα εμπόδια σε μια στιγμή που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να προσελκύσει τις απαιτούμενες επενδύσεις για την αναζωογόνηση μιας οικονομίας που έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 25% από την αρχή της κρίσης χρέους της Ευρώπης και έχει ποσοστό ανεργίας πάνω από 20%.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 1,6%, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υπουργείου Οικονομικών, που αναθεώρησαν έναν προηγούμενο στόχο για ανάπτυξη 1,8%.
Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,5% το 2018» σχολιάζει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης