Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Ελλάδα και η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης - Άνω του 1,5 δισ. ευρώ ο α' γύρος των επενδύσεων

Η Ελλάδα και η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης - Άνω του 1,5 δισ. ευρώ ο α' γύρος των επενδύσεων
Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης έως το τέλος του 2017
Τα projects των επενδυτών φαρμακευτικής κάνναβης επικεντρώνονται στην Ελλάδα, όπου το ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα αλλά και η πιθανότητα νομιμοποίησης της θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση να εκπληρώσει την υπόσχεση για έξοδο από την επταετή οικονομική κρίση.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, σχετικά με τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης αλλά και τις επενδύσεις που αναμένονται στην Ελλάδα.
Οι καλλιεργητές κάνναβης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να επενδύσουν περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και την παραγωγή κάνναβης, ανέφερε σε συνέντευξη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.
Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα ένα μερίδιο σε μια παγκόσμια αγορά που -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης- θα μπορούσε να ανέλθει σε 200 δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.
Όπως αναφέρει στο Bloomberg, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βασίζεται στις επενδύσεις για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης αλλά και για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί κοντά στο 2% φέτος (2017) και στο 2,5% το 2018.
Επισημαίνεται ότι ένα απλό campus 12 έως 15 θερμοκηπίων θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα που ετοιμάζει το προσχέδιο του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.
Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο έως το τέλος του έτους (2017).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης