Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατετέθη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση των ναυπηγείων – Ευθεία «στοχοποίηση» του Βενιζέλου

Κατετέθη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση των ναυπηγείων – Ευθεία «στοχοποίηση» του Βενιζέλου

Ολομέτωπη σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και στο... βάθος ο Σαμαράς

Διαστάσεις «ανοιχτής» σύγκρουσης προσλαμβάνει η «κόντρα» του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σήμερα, πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων και των «Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.»
Ειδικότερα, στοχοποιώντας τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε σήμερα, Δευτέρα, πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων.
«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ που υπογράφουμε την παρούσα προτείνουμε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής που θα διερευνήσει τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιζήμια παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις επιζήμιες για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ συμβάσεις Β12/00 και Β21/02, με την επιζήμια για τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. κατάρτιση και υλοποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, την Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW), την ThyssenKrupp Marine Systems AG και την Abu Dhabi Mar LLC (ADM), η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 3885/2010 «Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ», και τέλος με την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται, πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες από τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.
Η «κίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ αποβλέπει στην πολιτική απονομιμοποίηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα, του Ε. Βενιζέλου.
Η «στοχοποίηση» του Ε. Βενιζέλου αποτελεί πάγια στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επιδιώκει να καταστήσει σαφή την ηθική στρέβλωση του βασικού εταίρου του Αντώνη Σαμαρά στην «ετοιμόρροπη» όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ,  κυβέρνηση.
«Η Εξεταστική Επιτροπή, εφόσον συσταθεί, προφανώς θα αποφασίσει ποια πρόσωπα θα εξετάσει και ποιά έγγραφα θα ζητήσει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης