Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Απαιτείται συστηματικό σχέδιο για όλο τον κύκλο του φαρμάκου

tags :
ΔΗΜΑΡ: Απαιτείται συστηματικό σχέδιο για όλο τον κύκλο του φαρμάκου

Ο ΕΟΦ έχει να παίξει σημαντικό ρόλο

Την ανάγκη εφαρμογής ενός συστηματικού σχεδίου για την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό όλου του κύκλου παραγωγής, εμπορίας και χρήσης των φαρμάκων στην Ελλάδα επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά.
Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης της τιμής όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, με ταυτόχρονη προστασία του καλώς εννοουμένου συμφέροντος της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και της δημόσιας υγείας.
Κατά τη ΔΗΜΑΡ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών για το φάρμακο, αν και απαιτείται εξυγίανση και εξορθολογισμός της λειτουργίας του.
«Τα φάρμακα αποτελούν αγαθά που όταν έχουν τεκμηριωμένη θεραπευτική αξία πρέπει να εξασφαλίζεται ότι είναι διαθέσιμα στους πολίτες» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «η μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών στην φαρμακευτική δαπάνη, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της μεγάλης οικονομικής αδυναμίας όλων και μεγαλύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Πολιτεία».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης