Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Κατάθεσε εκ νέου τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

tags :
ΔΗΜΑΡ: Κατάθεσε εκ νέου τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναμένει για να τοποθετηθεί το υπ.Δικαιοσύνης


Στην επανακατάθεση τροπολογίας για το σύμφωνο συμβίωσης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προχώρησε η Δημοκρατική Αριστερά.
Η τροπολογία του κόμματος είναι σε εκκρεμότητα για συζήτηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών», το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Κατά τη χθεσινή συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απαντώντας σε αιτιάσεις περί καθυστέρησης προσαρμογής της Ελλάδας στις σχετικές κοινοτικές αποφάσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, δήλωσε ότι αναμένει το τελικό κείμενο της σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να πάρει θέση σχετικά με το θέμα.
«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το αστικό δίκαιο. Περιμένουμε να δούμε το τελικό κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς είναι διφορούμενες οι εκδοχές που μας έρχονται, θα γίνει εσωτερική διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ που ήδη έχουν πάρει θετική θέση και θα αποφασίσουμε», ανέφερε ο υπ.Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης