Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τους άξονες των μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομέα παρουσίασε ο Μ.Παπαγεωργίου (Υφ. Περιβάλλοντος)

tags :
Τους άξονες των μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομέα παρουσίασε ο Μ.Παπαγεωργίου (Υφ. Περιβάλλοντος)
Βασικοί στόχοι των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας είναι η προστασία του καταναλωτή και η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος
Τους άξονες των μεταρρυθμίσεων στην αγορά ενέργειας παρουσίασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου μιλώντας απόψε στην Ημερίδα του Μανιατάκειου Ιδρύματος στην Καλαμάτα, με θέμα «Η πολιτική μας για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της αγοράς Ενέργειας».
Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι βασικοί στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας είναι η εξυγίανση και απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, με την παροχή «πακέτων» ενέργειας χαμηλού κόστους, η διαμόρφωση μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού με ορίζοντα 20ετίας αλλά και η προστασία του καταναλωτή.
«Θεσμοθετήσαμε την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, διευρύναμε και ενισχύσαμε τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο μέσα από απλές και σαφείς διαδικασίες, ενώ μία από τις προτεραιότητες της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας στον ενεργειακό τομέα είναι να αναδείξει σε μείζον ζήτημα την προστασία των καταναλωτών από την ενεργειακή πενία», ανέφερε ο υφυπουργός. Βέβαια ένας ακόμα στόχος του υπουργείου είναι η προσέλκυση επενδύσεων, όπως η συμφωνία τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ και η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.
Ο κ. Παπαγεωργίου ανακοίνωσε επίσης, με αφορμή την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα τροφοδοτεί τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ότι η Καλαμάτα θα είναι ο πρώτος προορισμός στον οποίο θα επεκταθεί το δίκτυο του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. «Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την μεταφορά του φυσικού αερίου στους νομούς της περιοχής, με πρώτο προορισμό την περιοχή της Καλαμάτας, με προοπτική την γεωγραφική επέκταση του Συστήματος Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης στο σύνολο της Πελοποννήσου», ανέφερε συγκεκριμένα ο υφυπουργός.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης