Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Τροπολογία για «πάγωμα» των πλειστηριασμών και απαγόρευση της πώλησης «κόκκινων» δανείων θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Αλ. Τσίπρας: Τροπολογία για  «πάγωμα» των πλειστηριασμών και απαγόρευση της πώλησης «κόκκινων» δανείων θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η τροπολογία θα προβλέπει παράταση της προστασίας του νόμου Κατσέλη από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και θα απαγορεύει τηνπώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds
Τροπολογία για  «πάγωμα» των πλειστηριασμών και απαγόρευση της πώλησης «κόκκινων» δανείων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
Η τροπολογία θα προβλέπει παράταση της προστασίας του νόμου Κατσέλη από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και θα απαγορεύει την πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds.
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Αλ. Τσίπρας, χαρακτήρισε την άρση των πλειστηριασμών, «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας».
«Το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς. Οι πλειστηριασμοί είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων περνάει στα χέρια κερδοσκόπων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη των παραγωγικών φορέων καθώς όπως είπε το 2014 θα είναι έτος ιστορικής πολιτικής ανατροπής.
«Το 2014 θα είναι έτος μηδέν για την ανασυγκρότηση της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσίασε τους τρεις πυλώνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Βάσει του προγράμματος αυτού προβλέπεται σταθεροποίηση της οικονομίας, με αύξηση των δημοσίων εσόδων από την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και από τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμου και τσιγάρου, όπως και την πάταξη πλαστών τιμολογίων.
Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο τις τράπεζες που κεφαλαιοποιούνται με κρατικό χρήμα ενώ υποστήριξε ότι θα σταματήσει την ελεύθερη πτώση των τιμών και των συντάξεων προσθέτοντας πως η επαναφορά του μισθού και των εργασιακών σχέσεων, αποσκοπεί στην ενίσχυση της ενεργούς ζήτησης, δηλαδή της κατανάλωσης.
Επιπλέον, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον ποιοτικό και θεματικό τουρισμό και τη μεσογειακή διατροφή, την αγροδιατροφική έρευνα και παραγωγή, καθώς και στο ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει περιφερειακό κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Τσίπρας δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση είναι απειλή για τον τόπο και ότι θα παραδώσει στην επόμενη κυβέρνηση μια Ελλάδα σε αποσύνθεση και απόγνωση.
«Για αυτό τον λόγο η ανασυγκρότηση αυτού του τόπου δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας μόνο κυβέρνησης, είναι υπόθεση όλου του λαού» είπε ο κ.Τσίπρας επαναλαμβάνοντας την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους, μετά την αναγκαία διαγραφή, με αυτό που ονομάζουμε ρήτρα ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν σε θετική πλευρά, ότι δεν υπάρχει ανάκαμψη, ότι η τρόικα ψάχνει τρόπο να αποδείξει στους ευρωπαίους πολίτες πως η λιτότητα αποδίδει στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι βιώσιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης