Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπούλιας (Πρόεδρος Δημοκρατίας): Πρόσκληση σε Κορεάτες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Παπούλιας (Πρόεδρος Δημοκρατίας): Πρόσκληση σε Κορεάτες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Νέες ευκαιρίες αμοιβαίων επενδύσεων στη ναυτιλία


(upd) Πρόσκληση στους Κορεάτες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι το ευρύ φάσμα διαρθρωτικών και δημοσιονομικών αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλιας από το βήμα του οικονομικού φόρουμ επιχειρηματιών της Κορέας και της Ελλάδας, στη Σεούλ.
Εγκαινιάζοντας τις εργασίες της κορεατικής και ελληνικής επιχειρηματικής συνάντησης, όπου έδωσαν το «παρών» οι σημαντικότερες εταιρείες της Κορέας και ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, ο κ.Παπούλιας επικαλούμενος τη συνεισφορά της Ελλάδας στην εμπέδωση της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην Κορέα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πλεονεκτήματα των ελληνικών λιμανιών για τη διακίνηση των προϊόντων.
«Η άρρηκτη σχέση που έχει δημιουργηθεί στη ναυτιλία, προσφέρει νέες ευκαιρίες αμοιβαίων επενδύσεων. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και αποτελεί πύλη εισόδου προς την Ευρώπη. Γνωρίζετε ότι τα λιμάνια έχουν πλέον έναν πολύ ευρύτερο ρόλο από αυτόν που είχαν παραδοσιακά. Λειτουργούν ως κέντρα διανομής και διοικητικής μέριμνας, παρέχοντας υπηρεσίες σε ολόκληρη την μεταφορική αλυσίδα. Ήδη, το λιμάνι του Πειραιά έχει εξελιχθεί στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι της Ευρώπης, με ραγδαία εξέλιξη σε υπηρεσίες διεθνούς διακίνησης, μεταφόρτωσης και διέλευσης προς τις ευρωπαϊκές αγορές» σημείωσε ο κ.Παπούλιας, προσθέτοντας ότι «κόμβους διαμετακομιστικού εμπορίου στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν και τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επενδυτών. Οι εξελίξεις αυτές σάς προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξετε την Ελλάδα για τη μεταφορά, διανομή αλλά και για την τελική συναρμολόγηση προϊόντων σας».
Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε τη ναυτιλιακή και ναυπηγική συνεργασία των Ελλήνων εφοπλιστών με την Κορέα.
«Είμαστε, πάντα, η πρώτη χώρα στην παγκόσμια ναυτιλία, τόσο σε αριθμό όσο και σε εκτόπισμα εμπορικών πλοίων. Από την άλλη πλευρά, η Δημοκρατία της Κορέας αποτελεί την πρώτη δύναμη διεθνώς στις ναυπηγοκατασκευαστικές εργασίες. Ο αυξανόμενος αριθμός παραγγελιών από Έλληνες πλοιοκτήτες στα κορεατικά ναυπηγεία είναι η λογική συνέπεια της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ Ελλήνων πλοιοκτητών και Κορεατών ναυπηγών. Σημειώνω ότι, εντός του 2013, τελούν υπό ναυπήγηση 133 πλοία σε ναυπηγεία της χώρας σας» είπε ο κ.Παπούλιας, ο οποίος επεσήμανε επίσης τη στενή συνεργασία των δύο χωρών για τη μεταφορά, αποθήκευση και διανομή υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, που θα μπορούσε να συνεισφέρει στη γενικότερη ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη και τη νοτιανατολική Μεσόγειο.
Ιδιαίτερη πρόσκληση έκανε ο κ. Παπούλιας στους Κορεάτες να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενισχύοντας τον τουρισμό.
«Η τουριστική ροή ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Κορέας είναι πάρα πολύ χαμηλή. Οφείλεται βέβαια και στην έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης. Μία από τις προτεραιότητές μας λοιπόν, η οποία θα εμπεδώσει και τη φιλική μας σχέση, θα είναι να πολλαπλασιάσουμε τους αριθμούς, ώστε να αντανακλούν το άριστο επίπεδο των σχέσεών μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Νωρίτερα ο κ.Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον προέδρο της Βουλής της Κορέας, είχε υποστηρίξει πως τα φτωχά λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ήταν αυτά που «πλήρωσαν» τη δημοσιονομική προσαρμογή που επιτυγχάνει η χώρα.
«Η Ελλάδα περνάει μια πολύ σοβαρή οικονομική κρίση, μια κρίση ευρωπαϊκή, και ιδιαίτερα κρίση των χωρών της Ν. Ευρώπης. Ο ελληνικός λαός έδωσε μια μεγάλη μάχη για να ξεπεράσει αυτήν την κρίση με μεγάλες θυσίες» υποστήριξε ο κ.Παπούλιας, αναφέροντας ότι και η Νότια Κορέα πέρασε κρίσεις και δημιούργησε μια οικονομική δύναμη αξιοζήλευτη.
Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες, όπως είπε, «συνδέονται με ακατάληπτους δεσμούς, μπορώ να πω με δεσμούς αίματος».
«Πολεμήσαμε μαζί για τα ιδανικά της ελευθερίας και ήταν από τις πρώτες χώρες η Ελλάδα που έτρεξε σε βοήθειά σας όταν κινδύνεψε η ελευθερία της χώρας σας. Οι τάφοι των παιδιών μας στο έδαφός σας είναι μαρτυρία ακριβώς αυτής της πάλης που δώσαμε μαζί για την υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας», υποστήριξε ο κ.Παπούλιας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας.


(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 11:44)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης