Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γρηγοράκος (αναπ.υπ.Εσωτερικών): Δυστοκία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο

Γρηγοράκος (αναπ.υπ.Εσωτερικών): Δυστοκία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο
Να συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο εάν ο νόμος θα προχωρήσει ή όχι
Για δυστοκία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
«Θα πρέπει να συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο αν ο νόμος αυτός θα προχωρήσει ή όχι» τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γρηγοράκος.
«Το ΠΑΣΟΚ είχε εντάξει την έννοια του εκλογικού νόμου στο πλαίσιο της συζήτησης ενός ολόκληρου πακέτου για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει ανακοίνωση ότι δεν πάει σε μεμονωμένες αλλαγές του εκλογικού νόμου, δηλαδή στο να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» αναφέρει ο κ.Γρηγοράκος, ο οποίος ερωτηθείς για το σχέδιο επαναφοράς του 42% για την εκλογή δημάρχων, απαντά ότι αν και πρέπει να συζητηθεί, το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο σε αυτό.
«Θέλουμε να πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς χρίσματα και η κοινωνία ας αποφασίσει» τονίζει ο κ.Γρηγοράκος, ο οποίος αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστηρίζει ότι «κάποια στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να απεξαρτηθεί από τα κόμματα και είναι ευκαιρία, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να εκπροσωπεί τις τοπικές κοινωνίες».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης