Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα είναι δύσκολο για μια κυβέρνηση συντετριμμένη στην κάλπη της αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ

tags :
Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα είναι δύσκολο για μια κυβέρνηση συντετριμμένη στην κάλπη της αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ
«Η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο να προκηρύξει τριπλές εκλογές την άνοιξη» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και προσθέτει: «Αν γίνουν απλώς αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές την προσεχή άνοιξη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το φάσμα της συντριβής. Και θα είναι δύσκολο μια κυβέρνηση συντετριμμένη στην κάλπη της αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ».
Σε ερώτηση για την αντίθεση των πολιτών -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- στην πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Επί της ουσίας, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι διαρκώς αυξάνει το ποσοστό των πολιτών που θέλει μία ώρα αρχύτερα να ηττηθεί και να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η πολιτική. Όσο πιο γρήγορα κι όσο επαρκέστερα ο ΣΥΡΙΖΑ πείσει περισσότερους και περισσότερο για το εναλλακτικό του πρόγραμμα και σχέδιο, τόσο γρηγορότερα αυτή η κυβέρνηση, που έτσι κι αλλιώς είναι σε αποδρομή, θα φύγει, φυσικά με τον δρόμο των εκλογών».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση κυβέρνησης - τρόικας για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, σημειώνει: «Έχω την εντύπωση ότι τρόπος που συμπεριφέρεται το κυβερνητικό δίδυμο -σιωπηλός Σαμαράς και φωνασκών δήθεν εναντίον των δανειστών Βενιζέλος- δείχνει μια κυβέρνηση που δεν βρίσκεται απλώς σε αμηχανία, αλλά σε τροχιά αποδρομής. Η κυβέρνηση εκλιπαρεί την τρόικα να της δώσει κάποιες ανάσες, χωρίς να το καταφέρνει όμως γιατί η τρόικα είναι μαθημένη στο "ναι σε όλα" από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου».
Ο κ. Παπαδημούλης μάλιστα καλεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ «για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και την απαγόρευση με όλες τις σχετικές νομικές συνέπειες στις τράπεζες να πουλούν στεγαστικά δάνεια σε distress funds, σε αυτά τα επιθετικά κοράκια που στη συνέχεια βγάζουν στο σφυρί και πετούν στον δρόμο φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για την κυβέρνηση. Δεν έχει παρά να στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αν ειλικρινά εννοεί το "όχι" που διαρρέει προς τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας».
Σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει καταθέσει εδώ και καιρό μια πρόταση νόμου για μια σεισάχθεια νέου τύπου που θα δώσει ανάσα και ανακούφιση σε αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και όχι φυσικά στους μπαταξήδες, μια ρύθμιση δηλαδή, με μακρύτερη χρονική διάρκεια και μικρότερη δόση αποπληρωμής ή και ένα λογικό κούρεμα δανείων που συνήφθηκαν σε εποχές φούσκας». «Άλλωστε» προσθέτει «οι τραπεζίτες, οι τράπεζες, έχουν πάρει πολλές δεκάδες δισ ευρώ ανακεφαλαιοποιούμενες από λεφτά των φορολογουμένων, που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. Ένα μέρος από αυτά πρέπει να δοθεί για να εξορθολογιστεί με μια σεισάχθεια και το θέμα των κόκκινων δανείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης