Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει ελληνική ναυτιλία χωρίς Έλληνες ναυτικούς

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει ελληνική ναυτιλία χωρίς Έλληνες ναυτικούς
Τα ελληνικά λιμάνια πρέπει να μεταβληθούν σε μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας
Την κατάργηση των παλιών προστατευτικών διατάξεων που ισχύουν στην ελληνική ναυτιλία προανήγγειλε στη Βουλή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης, καθώς όπως επισήμανε αυτές ευθύνονται για την τραγική μείωση των ναυτικών από 147.000 σε 17.000.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε στην ομιλία του ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελληνική ναυτιλία χωρίς Έλληνες ναυτικούς και γι’ αυτό στόχος του υπουργείου είναι τα νέα παιδιά που φοιτούν στις ακαδημίες ναυτικού, να γίνουν μια ανταγωνιστική γενιά που θα βγάλει άξια στελέχη, η επόμενη γενιά των Ελλήνων πλοιοκτητών.
Ο υπουργός επικαλέστηκε ως πεπραγμένα της θητείας του την εξοικονόμηση δαπανών στο ΥΕΝ, την ένταξη του υπουργείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα, την κωδικοποίηση της ναυτιλιακής νομοθεσίας με κατάργηση πεπαλαιωμένων διατάξεων, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος και τη μείωση των προξενικών λιμεναρχείων.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γύρω απ' τα λιμάνια, αναφέροντας ότι τα λιμάνια δεν είναι μόνον πόλοι εξυπηρέτησης της τοπικής κοινωνίας, αλλά πρέπει να μεταβληθούν σε μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα.
Συνεχίζοντας, καταφέρθηκε εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας ότι αντιδρά με διαμαρτυρίες, επιμένοντας να τορπιλίζει ειδικά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης