Τελευταία Νέα
Πολιτική

"O πρωτογενής τομέας είναι το θεμέλιο για να πατήσει γερά ο τόπος"

tags :
Tο ξεκίνημα της νέας Κοινής Αγροτικής Παραγωγής συμπίπτει με την ελληνική προεδρία

"O πρωτογενής τομέας είναι το θεμέλιο για να πατήσει γερά ο τόπος", διεμήνυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς, σε αυτή την προσπάθεια για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής και των προϊόντων της.
Οκ. Τσαυτάρης επικαλέστηκε το παράδειγμα του τομέα της βαμβακολλιέργειας, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, για να στείλει το μήνυμα ότι οι προοπτικές διαγράφονται λαμπρές. Ανέφερε, ειδικότερα, ότι οι 45.000 βαμβακολλιεργητές της χώρας μας, έφεραν χρήματα πέραν των 900 εκατ. ευρώ, καλλιέργησαν φέτος 2,5 εκατ. στρέμματα βάμβακος περισσότερα από άλλες χρονιές και 800.000 τόνους εξαιρετικής ποιότητας σύσπορου βάμβακος, εκτινάσσοντας τον μέσο όρο στρεμματικής απόδοσης στο παγκόσμιο ρεκόρ των 322 κιλών.
Αναφερόμενος ο κ. Τσαυτάρης στην ελληνική προεδρία, επισήμανε ότι το ξεκίνημα της νέας Κοινής Αγροτικής Παραγωγής συμπίπτει με την ελληνική προεδρία και στις πλάτες της ελληνικής πλευράς πέφτει ένα μεγάλο μέρος της οριστικοποίησης της νέας ΚΑΠ ιδιαίτερα για το εφαρμοστικό το κανονιστικό πλαίσιο, όσο επίσης και για τις προτεραιότητες της Ελλάδας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ως προς το νομοθετικό έργο του υπουργείου του - πλην της επικείμενης ψήφισης του κυρωτικού νομοσχεδίου που ρυθμίζει τα της τροφής, των ζωοτροφών, των ελέγχων και περιέχει ρυθμίσεις ως απόρροια των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου - ο κ. Τσαυτάρης προανήγγειλε την ολοκλήρωση του νομοθετήματος για τις ιχθυοκαλλιέργειες, των συνεταιρισμών, της έρευνας και της τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης