Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ- Προ των πυλών ένα νέο μνημόνιο

ΣΥΡΙΖΑ- Προ των πυλών ένα νέο μνημόνιο
Mοναδική λύση η αλλαγή πολιτικής, προκειμένου να λάβει τέλος η καταστροφική πορεία της χώρας σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ
Την υπογραφή ενός νέου μνημονίου που θα λάβει έναν ευήοχο τίτλο αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και τρόικας.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "το χρηματοδοτικό κενό συστέλλεται και διαστέλλεται σε καθημερινή βάση, μεταξύ 11 και 20 δις, ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή ενός νέου μνημονίου που θα διατηρεί απαράλλαχτα τα βασικά χαρακτηριστικά του: περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, αθρόες απολύσεις και ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού".
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κακοπαιγμένη παράσταση με μάρτυρα τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι η  ύπαρξη δημοσιονομικού αλλά και χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2014-2015 καταδεικνύει την αποτυχία των μνημονιακών επιλογών.
Με αυτό ως δεδομένο ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες  κατά της δικομματικής κυβέρνησης, καθώς όπως λέει επιλέγει να μην χρησιμοποιήσει αυτή την αποτυχία ως ευκαιρία για αλλαγή της πολιτικής, προκειμένου να μην φανεί δυσάρεστη στα επιτελεία της τρόικας.
Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σαθρό υπόβαθρο της νέας εθνικής αφήγησης, του πρωτογενούς πλεονάσματος, αφού όπως υποστηρίζει οι  δανειστές, για μια ακόμη φορά, απαιτούν την άμεση λήψη νέων μέτρων τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το 2015, το ύψος των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει  τα 3 δις, τα οποία θα προστεθούν στα καταγραφόμενα 63 δις. περιοριστικών μέτρων της μνημονιακής εποχής.
Τέλος υποστηρίζει ότι μοναδική λύση και επιτακτική ανάγκη αποτελεί η αλλαγή πολιτικής, προκειμένου να λάβει τέλος η καταστροφική πορεία της χώρας και να διακοπεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης