Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβάδισμα 3% δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση - Σταθερά στο 11% η Χρυσή Αυγή – Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ…

Προβάδισμα 3% δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση - Σταθερά στο 11% η Χρυσή Αυγή – Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ…
Στο 20% η ΝΔ και στο 23% ο ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τη δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία δίνει ισχυρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, και η σφυγμομέτρηση της εταιρείας Pulse καταδεικνύει «άνοιγμα» της ψαλίδας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.  
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 3 ποσοστιαίες μονάδες.
Αναλυτικότερα, το κυβερνόν κόμμα αποσπά το 20% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση το 23%.
Στην 3η θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία αποσπά το 11% ενώ έπεται το ΠΑΣΟΚ με 5,5% , το ΚΚΕ με 5%  και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%.
Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει μόλις το 2,5% αδυνατώντας να εξασφαλίσει το κατώτατο όριο εισόδου στη Βουλή.
Σημειώνεται πως το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,5%.
Παρόμοιο προβάδισμα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και με αναγωγή επί των εγκύρων καθώς τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:



Public Issue - Προβάδισμα 3,5% του ΣΥΡΙΖΑ (31,5%) έναντι της ΝΔ (28%)
Με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5% και τα λοιπά κόμματα με 9,5%.
Στην παράσταση νίκης, το 52% θεωρεί ότι νικητής θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 35% η ΝΔ.
Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας προτιμήσεις αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;» οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: «η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά» 3%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά» 17%, «η Ν.Δ. με μικρή διαφορά» 32%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» 35%, «κανένα/χωρίς γνώμη» 13%.
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείται πως μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% πιστεύει μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το 26% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -το 41% απαντά καμία από τις δύο.
Στην ερώτηση «ποιο ή ποια από το κόμματα που υπάρχουν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσουν τη χώρα», οι μισοί και πλέον -το 55%- απαντούν «κανένα».
Το 19% απαντά ΝΔ, το 15% ΣΥΡΙΖΑ, το 7% ΠΑΣΟΚ, το 3% ΔΗΜΑΡ, το 3% το ΚΚΕ, το 3% τη Χρυσή Αυγή και το 2% τους ΑΝΕΛ.
Καταλληλότερος πάντως πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30%, ενώ το 29% απαντά κανέναν από τους δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης