Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος- Μοναδική ευκαιρία για την ειρήνη στη Συρία η «Γενεύη 2»

Ευ. Βενιζέλος- Μοναδική ευκαιρία για την ειρήνη στη Συρία η «Γενεύη 2»
Παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να ενθαρρύνει τις αντιμαχόμενες πλευρές να «προχωρήσουν μπροστά στο μονοπάτι της ειρήνης»
Ως τη μοναδική ευκαιρία για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία χαρακτήρισε τη συνδιάσκεψη «Γενεύη 2» που ξεκίνησε σήμερα στο Μοντρέ ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας την πρόθεση της Ελλάδας, ως χώρας με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με τον συριακό λαό,  να ενθαρρύνει τις αντιμαχόμενες πλευρές να «προχωρήσουν μπροστά στο μονοπάτι της ειρήνης».
Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτησε την απόφαση των δύο μερών να  συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη και τους κάλεσε να δείξουν ειλικρινές και εποικοδομητικό πνεύμα, καθώς και ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, για το καλό της δικής τους χώρας και προς όφελος του συριακού λαού και των επερχόμενων γενεών.
Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι έτοιμη να στηρίξει τη Συρία στις προσπάθειές της να σταθεί στα πόδια της και να ανοικοδομηθεί, μετά από μία επιτυχία της μεταβατικής διαδικασίας «Γενεύη 2» είπε.
Ωστόσο υπογράμμισε  ότι είναι ευθύνη της Δαμασκού και του Συνασπισμού της Συριακής αντιπολίτευσης να προσπαθήσουν να βρουν μια πολιτική διέξοδο.
Η διέξοδος αυτή, σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών θα πρέπει να βασίζεται στην εφαρμογή του ανακοινωθέντος της «Γενεύης Ι», που προβλέπει τη δημιουργία ενός μεταβατικού κυβερνώντος σχήματος με πλήρη εκτελεστική εξουσία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης