Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιέζει για κοινό ανακοινωθέν στο Κυπριακό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Πιέζει για κοινό ανακοινωθέν στο Κυπριακό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Kοινό ανακοινωθέν που θα οδηγήσει στην επανέναρξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών συνομιλιώn ζητάει ο ΟΗΕ
Το Κυπριακό τέθηκε την επί τάπητος στη συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ με τα μέλη του να καλούν τις δύο πλευρές στην Κύπρο να προχωρήσουν σε επίτευξη συμφωνίας «το συντομότερο δυνατόν» όσον αφορά στο κοινό ανακοινωθέν, που θα οδηγήσει στην επανέναρξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών συνομιλιών.
Παράλληλα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και ο ειδικός σύμβουλός του, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Ντάουνερ ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Α. μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού λόγω των καιρικών συνθηκών στη Νέα Υόρκη, για την «προσπάθεια Νταβούτογλου» να συμβάλλει στην επίτευξη συμφωνίας.
Επίσης μίλησε για την απόρριψη από την ελληνοκυπριακή πλευρά του προτεινόμενου κοινού ανακοινωθέντος από τους Τουρκοκύπριους, καθώς και στην απόρριψη της τουρκοκυπριακής πλευράς στο κείμενο που πρότειναν οι Ελληνοκύπριοι.
Μάλιστα ο κ. Ντάουνερδεν παρέλειψε να μιλήσει για την οικονομική κρίση στην Κύπρο και στην καθυστέρηση έναρξης των προσπαθειών για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό.
Αντιπρόσωποι χωρών μελών του Σ.Α., κυρίως της Βρετανίας και των ΗΠΑ, εξέφρασαν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ακόμη δεν κατάφεραν οι δυο πλευρές να ξεκινήσουν συνομιλίες και ζήτησαν «εντατικοποίηση προσπαθειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης