Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι φυλακισμένοι τρομοκράτες της 17Ν αμφισβητούν και Ξηρό… αλλά και τη «17Ν» - Διαμηνύουν ότι έκλεισε οριστικά ο ιστορικός κύκλος της τρομοκρατικής οργάνωσης

Οι φυλακισμένοι τρομοκράτες της 17Ν αμφισβητούν και Ξηρό… αλλά και τη «17Ν» - Διαμηνύουν ότι έκλεισε οριστικά ο ιστορικός κύκλος της τρομοκρατικής οργάνωσης
Συνεχή τα «αδειάσματα» για το «αντάρτικο» του Χριστόδουλου Ξηρού

(upd) Καθημερινές τείνουν να γίνουν οι παρεμβάσεις των φυλακισμένων μελών της 17Ν, οι οποίες «αδειάζουν» το «νέο αντάρτικο» που εξήγγειλε μέσω του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος μάλιστα υπέγραψε ως ελεύθερο μέλος της 17Ν.
«Ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής. Η 17Ν έχει κλείσει τον κύκλο της» αναφέρει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Δ.Κουφοντίνας, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον Χριστόδουλο Ξηρό πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της».
«Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της ιστορίας» καταλήγει στο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα.
Τη σκυτάλη του «αδειάσματος» του Χριστόδουλου Ξηρού πήρε ο αδελφός του Σάββας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «η οργάνωση δεν υπάρχει, υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί διότι το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν».
Σε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία μιας «νέας 17Ν» ο Σάββας Ξηρός τόνισε ότι «αυτό το παραμύθι τελείωσε, σκόρπισε. Δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση».
«Τότε δεν ήταν οργάνωση λαϊκών τιμωρών που προσπαθούσε να αντικαταστήσει τη Δικαιοσύνη. Ήταν μια ένοπλη προπαγάνδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάββας Ξηρός.
Σημειώνεται πως με επιστολή στις 20 Ιανουαρίου ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος άφηνε αιχμές για τη μεταχείριση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις Αρχές και την κυβέρνηση και κατ’επέκταση για τις προθέσεις του.
«Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί, όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε διαταγή; Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;» αναρωτιόταν στην επιστολή του ο Γιωτόπουλος.
«Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε», καταλήγει στο κείμενο του ο Γιωτόπουλος αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι ο Χρ.Ξηρός συνεργάζεται με τις Αρχές.

Σε συναγερμό οι Αρχές για ενδεχόμενο "χτύπημα"
Tην ίδια στιγμή, η αντιτρομοκρατική και οι αστυνομικές αρχές έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμός καθώς αναμένουν ισχυρό τρομοκρατικό «χτύπημα».
Το κύριο βάρος των αστυνομικών μέτρων πέφτει στις εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ελληνική προεδρία της Ε.Ε. και τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοπομπές και αποστολές αλλά και σε εκατοντάδες σταθερούς στόχους ανά την Αττική.
Σημειώνεται πως χθες η ΕΛΑΣ και η αντιτρομοκρατική προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, κατά τις οποίες συνελήφθησαν ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα ενώ αναζητείται ένας ακόμη.


(πρώτη ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 08:51)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης