Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το νόημα των επερχόμενων εκλογών υποβαθμίζει ο Βενιζέλος – «Το αποτέλεσμά τους δεν κρίνει την κυβέρνηση»

Το νόημα των επερχόμενων εκλογών υποβαθμίζει ο Βενιζέλος – «Το αποτέλεσμά τους δεν κρίνει την κυβέρνηση»
Ομιλία σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ
Την πεποίθηση πως το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών δεν κρίνει την κυβέρνηση, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ – ΙΣΤΑΜΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως «οι αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές δεν είναι εθνικές, δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά κρίνεται το κλίμα, η εθνική ατμόσφαιρα, κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η νομιμοποίηση των πολιτικών παραγόντων, γιατί ο καθένας θα κάνει μετά την ερμηνεία του».
«Αυτό που κυρίως κρίνεται», πρόσθεσε, «είναι η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής που την εγγυάται το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά της ευθύνης».
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «θα εκπλαγούν όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη μεγάλη παράταξη από το χάρτη των πολιτικών εξελίξεων, τις οποίες εμείς θα τις καθορίσουμε».
Αναφερθείς στο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για έλλειψη στοιχειώδους συναίνεσης την ώρα της «εθνικής πολιτικής διαπραγμάτευσης», στρατηγική υπονόμευση της χώρας, αλλά και αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και ειδικότερα της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.
Πραγματοποιώντας μία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, διέτεινε πως «μιλάμε όχι μόνο για θυσίες αλλά και για επιτεύγματα και δημοσιονομικά και διαρθρωτικά, ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα και εμφανίζει μια άλλη εικόνα, έχοντας κάνει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μετάβαση από το έλλειμμα στο πρωτογενές πλεόνασμα».
Ως στόχο της κυβέρνησης έθεσε την επιστροφή στην ομαλότητα, υποστήριξε πως «αυτή η προσπάθεια είναι μια μεγάλη εθνική πολιτική διαπραγμάτευση», είπε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται συσπείρωση, ενότητα, καθαρούς στόχους, ωστόσο -συνέχισε- «δυστυχώς η χώρα βιώνει έναν επιπόλαιο πολιτικό διχασμό, μια τυφλή πόλωση».
"Θα εκπλαγούν όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη μεγάλη ιστορική παράταξη από το χάρτη των πολιτικών εξελίξεων. Εμείς θα τις καθορίσουμε", κατέληξε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης