Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυπριανού (ΓΓ ΑΚΕΛ) - Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση για το Κυπριακό - Λύση στα πλαίσια των διαχρονικών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου

tags :
Κυπριανού (ΓΓ ΑΚΕΛ) - Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση για το Κυπριακό - Λύση στα πλαίσια των διαχρονικών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου
Οι θέσεις του Προγραμματικού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, ενώ η διακήρυξη εγκρίθηκε ομόφωνα
"Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση", διαμηνύει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, από το βήμα του Προγραμματικού Συνεδρίου του Κόμματος, το οποίο ολοκλήρωσε την Κυριακή τις εργασίες του.
Ο κ. Κυπριανού στέλνει σαφές μήνυμα εντός και εκτός συνόρων, ξεκαθαρίζοντας: "Θα στηρίξουμε τη διαδικασία εάν κι εφόσον ο Πρόεδρος κινηθεί μέσα στα πλαίσια διαχρονικών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου".

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αποδεχτεί η ε/κ πλευρά να συρθεί σε θέσεις οι οποίες θα αντιστρατεύονται τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού σε ό,τι αφορά τη λύση Κυπριακού, επισήμανε. "Το Κυπριακό και η σωστή επίλυσή του συνιστά για το ΑΚΕΛ ύψιστη προτεραιότητα. Ξεκαθαρίζω για ακόμα μια φορά ότι εμείς θα στηρίξουμε αυτή τη διαδικασία εάν κι εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινηθεί μέσα στα πλαίσια των διαχρονικών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου, λειτουργήσει με συλλογικότητα, και όχι με παλινδρομήσεις και αντιφάσεις, οι οποίες επιβάλλονται από διάφορες σκοπιμότητες", ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

"Θέλω από το επίσημο βήμα του συνεδρίου να προειδοποιήσω για ακόμα μια φορά και όσους ενδιαφέρονται στη διεθνή κοινότητα, αλλά και εδώ στην Κύπρο, εκείνους που θα πρωταγωνιστήσουν στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί να μας σύρουν σε θέσεις, οι οποίες θα αντιστρατεύονται τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού, σε ό,τι αφορά τη λύση του εθνικού μας προβλήματος. Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξει το ΑΚΕΛ τη λύση θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι αυτή θα καθορίζεται από τα πλαίσια τα οποία έχουμε διαχρονικά συναποφασίσει. Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί λύση που θα οδηγεί σε χαλαρή ομοσπονδία, ούτε λύση που θα μας αλυσοδένει στο άρμα του ΝΑΤΟ. Κι αυτή είναι μια προειδοποίηση την οποία καλά κάνουν να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους, όσοι θέλουν να στηρίξουμε τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού. Θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των δικαιωμάτων και κατακτήσεων τους" είπε, διατυπώνοντας εκ νέου την αντίθεση του ΑΚΕΛ με τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.

"Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, γιατί αντιστρατεύονται το συμφέρον της καταπληκτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να επιρρίψει σε εμάς ευθύνες εάν αύριο προκύψουν προβλήματα με την Τρόικα. Οι κυβερνώντες όφειλαν να αφουγκραστούν τις θέσεις και τις απόψεις μας και να πάρουν μέτρα τέτοια που να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχει συναίνεση στην κοινωνία. Δεν το έπραξαν γιατί απλούστατα λειτουργούν με αυταρχικότητα και υπέρμετρη αλαζονεία στα ζητήματα της οικονομίας. Με πρόσχημα τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας και με άλλοθι το Μνημόνιο, επιχειρούν να προωθήσουν διαχρονικές θέσεις, τις οποίες έχουν στα ζητήματα της οικονομίας. Δεν πρόκειται να τους στηρίξουμε σε αυτές τις αντεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές", είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
Σύμφωνα με το Κυπριακό πρακτορείο, ανέφερε ακόμα ότι "μπορεί να υπήρξαν λάθη, αδυναμίες, παραλείψεις προηγουμένως, αλλά εκείνο που έχει οδηγήσει την κυπριακή οικονομία στο σημείο που βρίσκεται σήμερα είναι οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ και της Κυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη που λήφθηκαν τον περασμένο Μάρτη".

Είπε στη συνέχεια ότι ο ρόλος του ΑΚΕΛ είναι να βρει εναλλακτικές προτάσεις που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους και θα υπερασπίζονται δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους και έκανε αναφορά στην πρόταση του ΑΚΕΛ για έξοδο από το Μνημόνιο, η οποία όπως είπε δεν ήταν πρόχειρη, αλλά ετοιμάστηκε με τη βοήθεια ακαδημαϊκών και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο επικαιροποίησης.
"Η πρόταση δεν υιοθετείται από την Κυβέρνηση, δεν έγινε καν αποδεχτό να προβληματιστούμε, γύρω από αυτή μας την πρόταση", ανέφερε, για να προσθέσει ότι το ΑΚΕΛ δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα χέρια κι ότι έχει την υποχρέωση να εκπονήσει, κι έχει εκπονήσει, σωρεία προτάσεων σε μια προσπάθεια να περιοριστούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα προβλήματα.
"Χρέος μας είναι να συσπειρωθούμε, να ανασκουμπωθούμε και με φάρο την ένδοξη μας ιστορία, να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να τεθούμε επικεφαλής των αγώνων του κυπριακού λαού και να δώσουμε τη μάχη για να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό", είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης