Τελευταία Νέα
Πολιτική

Nτ. Μπακογιάννη - Η ελληνική βουλή δεν ρωτήθηκε για τους όρους του δανείου που ψήφισε

Nτ. Μπακογιάννη - Η ελληνική βουλή δεν ρωτήθηκε για τους όρους του δανείου που ψήφισε
"Αν ρωτούσαν τους έλληνες βουλευτές και τους έδιναν ενεργό ρόλο στη διαδικασία διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών πολιτικών για την κρίση, τότε σίγουρα πολλά λάθη θα είχαν αποφευχθεί"
Την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά ζητήματα επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στο κοινοβουλευτικό Φόρουμ που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως εάν οι Ελληνες βουλευτές είχαν ερωτηθεί για τα δάνειο που κλήθηκαν να ψηφίσουν θα είχα αποφευχθεί πολλά λάθη.
«Η ελληνική βουλή δεν ρωτήθηκε για τους όρους του δανείου που ψήφισε. Οι βουλευτές του εθνικού μας κοινοβουλίου κλήθηκαν να ψηφίσουν όσα είχαν προσυμφωνηθεί. Αν ρωτούσαν τους έλληνες βουλευτές και τους έδιναν ενεργό ρόλο στη διαδικασία διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών πολιτικών για την κρίση, τότε σίγουρα πολλά λάθη θα είχαν αποφευχθεί» σημείωσε με νόημα η κυρία Μπακογιάννη.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Ευρώπη βιώνει την πιο δύσκολη κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά, εκτός αυτού πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι δείχνουν μια πρωτοφανή δυσπιστία απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
«Αν θέλουμε η Ε.Ε. να γίνει μια δημοκρατική υπερεθνική δύναμη, η εκτελεστική της δύναμη θα πρέπει να εξισορροπείται από μια νομοθετική οντότητα που να εξορθολογίζει τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς εκείνους που κατηγορούν της Ευρώπη ότι διατηρεί το γνωστό δημοκρατικό έλλειμμα. Παρόλο που έχουμε το εθνικό επίπεδο που λειτουργούν τα κοινοβούλια μας και η αρχή της επικουρικότητας, θεωρώ ότι πρέπει επίσης να ενθαρρύνουμε την συνεργασία των εθνικών κοινοβουλίων μεταξύ τους, στο πλαίσιο της Ε.Ε» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.
«Η βασική ιδέα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός υπερεθνικού οργανισμού εξορθολογίζοντας τους υπάρχοντες νομοθετικούς οργανισμούς. Θα μπορούσε να ονομαστεί «επιτροπή εθνικών νομοθετών» και θα αποτελούνται από εκπροσώπους των εθνικών κοινοβουλίων. Ο νέος οργανισμός μπορεί να ενεργήσει ως ένας κρατικός φορέας της ΕΕ» επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης