Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιθετική παρέμβαση Svoboda (Ευρωσοσιαλιστές) για το Κυπριακό - «Ή τώρα ή ποτέ λύση...» - Nα αξιολογηθεί το κοινό ανακοινωθέν

Επιθετική παρέμβαση Svoboda (Ευρωσοσιαλιστές) για το Κυπριακό - «Ή τώρα ή ποτέ λύση...» - Nα αξιολογηθεί το κοινό ανακοινωθέν
Σαφείς αιχμές προς την ελληνοκυπριακή πλευρά αφήνει ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Με μία συνέντευξη κόλαφο παρεμβαίνει στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Hannes Swoboda, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Eιδικότερα, μιλώντας στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» ο Svoboda ζήτησε από τους δύο ηγέτες στην Κύπρο και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να αξιολογήσουν σωστά την ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί στο Κυπριακό και προειδοποιεί ότι θα είναι δύσκολο να υπάρξει κάποια άλλη.
«Ή τώρα ή ποτέ» τόνισε ο Svoboda, σημειώνοντας ότι με το κοινό ανακοινωθέν στις 11 Φεβρουαρίου δημιουργήθηκε μια νέα ευκαιρία στο Κυπριακό που πρέπει να αξιολογηθεί».
Παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχει θέληση για λύση και αυτή είναι πιθανή για την επανένωση του νησιού.
Όσο αφορά την στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς τονίζει ότι εάν δεν είναι έτοιμοι για μια λύση τώρα, στο μέλλον θα είναι πολύ δυσκολότερο.
Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ενθάρρυνε τους Τουρκοκύπριους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, λέγοντας πως γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι εύκολο και πως η εκλογή ενός εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι ρεαλιστική.
Ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο Svoboda είπε ότι η χώρα βρίσκεται πιο μακριά σε σχέση με την υποψηφιότητά της όσο πριν δύο χρόνια, λέγοντας ότι ο κ. Erdogan κυβερνά την Τουρκία «με έναν εθνικιστικό και αυταρχικό τρόπο» και πως η ΕΕ έχει αρκετούς λόγους για να «παγώσει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, κάτι με το οποίο ο ίδιος είναι εναντίον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης