Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δράση - Προεκλογική παροχή το κοινωνικό μέρισμα - Παράλογα τα κριτήρια διανομής του

Δράση - Προεκλογική παροχή το κοινωνικό μέρισμα - Παράλογα τα κριτήρια διανομής του
Απαιτείται σοβαρή κοινωνική πολιτική, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος
Προεκλογική παροχή χαρακτηρίζει το κοινωνικό μέρισμα με ανακοίνωσή της η Δράση του Θ. Σκυλακάκη, στην οποία επισημαίνεται ότι τα κριτήρια για τη διανομή του είναι παράλογα.
Όπως επισημαίνεται, «δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο των προεκλογικών παροχών, τις οποίες βαφτίζει «κοινωνικό μέρισμα», χωρίς να έχει σοβαρά αναζητήσει ποιος πραγματικά βρίσκεται σε απόγνωση και ποιος χρειάζεται περισσότερο βοήθεια. Αφού για να πετύχει, όπως πέτυχε το πρωτογενές πλεόνασμα οδήγησε με την υπερφορολόγηση χιλιάδες ανθρώπους στην ατομική χρεοκοπία και άφησε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και παιδιά χωρίς υγειονομική περίθαλψη (π.χ. ΟΑΕΕ), τώρα χρησιμοποιεί παράλογα κριτήρια και για την ίδια τη διανομή του «μερίσματος».
»Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της μη διανομής μερίσματος σε όσους εμφανίζονται με ατομική περιουσία άνω των 125 χιλιάδων ευρώ. Που δεν λαμβάνει υπόψη ότι τα χρέη που η περιουσία αυτή κουβαλά. Που έχουν ως συνέπεια τεράστιος αριθμός ανθρώπων με δάνεια εμφανίζεται με ατομική περιουσία, αλλά λόγω των δανείων και της κατάρρευσης των πραγματικών αξιών έχει αρνητική περιουσία και έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας, αφού το μικρό εισόδημά τους εξαφανίζεται από τις δόσεις των χρεών.
»Η Δράση πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από αποσπασματικά μέτρα αλλά χρειάζεται ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος, που θα προστατεύει αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να προχωρήσει άμεσα μια «κοινωνική απογραφή» με συγκέντρωση όλων των στοιχείων που αφορούν την πραγματική κατάσταση κάθε οικογένειας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και η εξοικονόμηση πόρων για ουσιαστική βοήθεια, μέσα από μία πολιτική λιγότερων φόρων και δραστικού περιορισμού των άλλων δαπανών του κράτους. Δεν μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να βρίσκονται σε απόγνωση και η κυβέρνηση να συνεχίζει να μοιράζει συντάξεις σε πενηντάρηδες και να χαρίζει ως πλασματικά έτη εργασίας τις ημέρες των απεργιών. Δεν είναι αυτή δικαιοσύνη ή κοινωνική πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης